Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Soms zijn er vragen die heel veel mensen heel willen weten. Die vragen staan misschien hier wel. Andere vragen? Laat het me weten, want vragen staat vrij.

Verdienen met Pluizenbol.nl

Verdien je geld met je blog?
Nee, het enige dat ik soms krijg, zijn boeken.

Maar die partner plugin van Bol.com dan? Krijg je daar geen geld voor?
Jawel, voor elke aankoop krijg ik een heel klein bedrag. Stel je daar maximaal drie euro bij voor en dat is bijvoorbeeld op een grote aankoop als een ereader. Twintig – vijftig cent is gebruikelijker. En het geld dat ik krijg, gebruik ik voor de site, zoals bijvoorbeeld voor een boek dat ik recenseer of de hosting of winacties.

Recensies

Zijn alle boeken die je recenseert recensie-exemplaren?
Nee, het merendeel van de boeken waar ik mijn mening over geef, zijn van mezelf/van de bibliotheek en dus niet gekregen van een uitgever. Af en toe krijg ik natuurlijk wel een boek. Soms staat dat in de recensie, maar niet altijd. Sowieso vermeld ik altijd welke boeken ik gekregen heb in ruil voor een recensie, in mijn bookhaul (meestal aan het einde van de maand) en van welke uitgever ze zijn.

Zijn al je recensies eerlijk? Heb je de boeken helemaal gelezen?
Ja, ik ben eerlijk. Ik probeer altijd om een recensie niet alleen maar negatief te laten zijn, maar ook positieve dingen te benoemen. Er zijn weinig boeken die zo slecht zijn dat er niets goeds over te zeggen is. En ja, de meeste boeken lees ik helemaal. Ik lees niet alles uit, maar dat staat dan ook in de recensie en waarom.

Ik ben een schrijver. Zou je mijn boek willen lezen en een eerlijke recensie willen schrijven?
Natuurlijk! Je kunt altijd een mailtje sturen naar dwarsestofzuiger@ gmail.com (zonder spatie achter de @) of me op Twitter (@LizGreenash) een berichtje te sturen.