Liz

Liz

Welkom op pluizenbol.nl! De plek waar ik al meer dan tien jaar mijn ongezouten commentaar deel over boeken, over uitblijvende onverwachte plotwendingen, waar ik natuurlijk ook fangirl over personages (‘Zei er iemand Nikolai Lantsov?!’) en soms persoonlijke dingen deel. Daarnaast probeer ik iedereen mijn favoriete boeken aan te smeren. Waarom? Omdat ze geweldig zijn.

Wie is de ‘ik’?
De ‘ik’ in bovenstaand stukje is Liz. Ik ben geboren in 1986 in Utrecht (waar ik nog in de buurt woon), op 11 januari, en dat maakt mij dus een kind van de jaren ’80. O, en een dertiger nu. Ik ben opgegroeid te midden van Aussies (jeweetwel, die trainingspakken, geen inwoners van Australië), scrunzies, tamagotchi’s, flippo’s, Spice Girls (ik was fan), leggings, zonder Harry Potter en zonder internet. Jup, zonder internet inderdaad.

Ik begon met mijn blog toen ik een jaar of achttien was. Niet meteen over boeken, want ik heb jarenlang over persoonlijke dingen geblogd. Tot ik in 2014 ontdekte dat er dus ook boekenblogs bestonden! Ja! Ik zat toen net in een blogdip en ik besloot om het roer om te gooien en voor een blogonderwerp te gaan waar mijn hart ligt: letters. ‘We live and breathe words’ is niet voor niets mijn motto.


I <3 bloggen
Dat ik iets heb met letters, is ook wel duidelijk als je kijkt naar mijn laatste studie journalistiek (niet afgemaakt). Dat ging ik doen, omdat ik mooie, diepgaande artikelen wilde schrijven in tijdschriften, maar tijdens de studie kwam ik erachter dat het toch niets voor mij was, dat het mijn wereldje niet is. En dat vind ik nog steeds. Gelukkig past bloggen wel bij mij en dat vind ik ook heerlijk om te doen.

Het dagelijks leven
Buiten mijn blog bezorg ik op dit moment post voor een bepaald bedrijf met een oranje logo (ik denk dat het wel duidelijk is wie ik bedoel voor de mensen binnen Nederland, toch?) en ik woon in de buurt van Utrecht waar ik dus ook werk. Ik val mensen lastig met bekeuringen en verjaardagskaartjes in de bus gooi.

Schrijven & lezen

Dat ik van lezen hou, moge duidelijk zijn. Iemand met een grote haat aan lezen, begint geen boekenblog natuurlijk. Qua genres lees ik van alles en nog wat, al vind je op mijn site vooral Young Adult (urban fantasy, maar ook genoeg realistisch) en New Adult. Af en toe maak ik uitstapjes naar chicklit, romans en thrillers. En stiekem wil ik ook meer (Nederlandse) klassiekers lezen, maar dat is er nog niet van gekomen totnutoe.

Ik heb een heleboel boeken die ik goed vond, maar ik zou geen favoriet kunnen kiezen. Dat voelt als kiezen tussen je kindjes en dat kan toch niemand? Op dit moment vullen over de achthonderd boeken mijn boekenkasten van IKEA (Billy, een naamloze en een Expedit met 25 vakken).

Naast dat ik dol ben op boeken en een aantal favoriete schrijvers heb (Cassandra Clare, J.K. Rowling, Kerstin Gier, Philip Pullman, Leigh Bardugo, sinds kort Claudia Grey en nog zoveel meer), schrijf ik zelf ook verhalen. Geen boeken, want dat zijn het nog niet.
Op Wattpad publiceer ik een aantal verhalen en het zijn eigenlijk altijd urban fantasyverhalen voor Young Adults of New Adult, omdat ik dit genre zelf ook het liefste lees. Vroeger wilde ik graag “De nieuwe Carry Slee” worden (jaja, ik had ambities als veertienjarige). Inmiddels word ik liever ‘de nieuwe J.K. Rowling’ of ‘de nieuwe Cassandra Clare’. Maar het lijkt me sowieso al geweldig om mijn eigen boeken echt in een boekhandel te zien staan.

Mijn laptop

Mijn laptop verdient een eigen stukje. Gewoon, omdat het overduidelijk is dat ik graag lees als je hem zo ziet (al is ‘ie nu anders). Where all the magic happens … Al is dat eigenlijk niet helemaal waar, want ik zit liever op mijn desktop. Die heeft een groter scherm. Maar ik neem de laptop graag mee. Misschien zul je hem weleens voorbij hebben zien komen op een event, al is de kans groot van niet.

Veel plezier op mijn site en hopelijk kan ik je een boek of zes aansmeren die je ECHT MOET LEZEN!

Eén gedachte over “Liz

  1. Hoi Liz,

    Leuk dat ik je gevonden heb. Het zit zo: ik geef Nederlands op de Werkplaats in Bilthoven en daar ben ik net gestart met een “Schrijfakademie”. Er zijn twaalf leerlingen die beter willen worden in creatief schrijven en zij kwamen met jouw pseudoniemen en zeiden dat ze van jou wel eens een paar uurtjes een workshop willen hebben. Via via kwam ik bij jouw naam Liz Hartevelt. Ik weet natuurlijk niet of je wel eens een workshop geeft, maar wij zouden dat heel erg leuk vinden. Je krijgt hiervoor natuurlijk betaald. De leerlingen zitten in klas 2 t/m 6 van het middelbaar van de WP. Jij woont in Zeist, lekker dichtbij. Wil je mij laten weten of je het voorstel ziet zitten?
    Groetjes van Marian Kleverkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge