2020: Wat las ik in januari?

2020: Wat las ik in januari?

Vorig jaar had ik nogal een leesdip (zoals jullie ongetwijfeld niet ontgaan is) en was stiekem wel een beetje bang dat het niet zou verbeteren. Maar tot mijn verbazing was afgelopen maand eigenlijk een hele goede leesmaand.

Ik las en luisterde maar liefst 16(!) boeken. Ik haalde de eerste boeken bij de bibliotheek, herlas en herluisterde wat en las zowaar ook wat meer Nederlandse auteurs dan de meeste andere maanden. Benieuwd wat ik las?

Audiobooks

Winters Paradijs – Sarah Morgan
Een verre kust – Jenny Colgan
De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan
Een dag in december – Josie Silver
Hallo liefde! – Petra Vollinga
De wensmuur – Mia Sheridan
‘t Hooge Nest (deze las ik overigens ook deels als ebook) – Roxane van Iperen
Het doel – Elle Kennedy (herluister)

Ebooks

In het donker – Kim Mulder
Ik mis je – Gillian King
Genadeloos – Lis Lucassen
Regretting You – Colleen Hoover
De laatste halte – Wendy Brokers
Blind Dates – Ashley Elston

Fysieke boeken

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel
Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia (herlees)

Ik las dus meerdere genres, maar vooral romance en feelgood. Hier en daar wat young adult, maar dat was deze maand niet zo heel veel.

Ik was echt heel erg onder de indruk van dit boek
Favorieten

Ik heb deze maand twee boeken die echt veel indruk op me maakten. ‘t Hooge Nest en De laatste halte waren twee boeken die echt bleven hangen.

‘t Hooge Nest is een literaire non-fictie (denk ik) en vertelt het verhaal over de Joodse familie Brilleslijper in de Tweede Wereldoorlog.

De laatste halte heeft een veel actueler thema: terrorisme.

Maar de boeken hebben gemeen dat de verhalen erin allebei verteld moeten worden wat mij betreft. We mogen nooit vergeten welke gruwelen mensen elkaar aangedaan hebben in de Tweede Wereldoorlog (of welke oorlog dan ook). Maar dat geldt net zo goed voor terrorisme. Dat is een thema waar bijvoorbeeld jongeren waarschijnlijk meer mee zullen hebben.

Ook dit boek deed me echt wel wat

Beide verhalen laten zien dat niemand alleen goed of alleen slecht is. Er bestaat geen zwart-wit, maar er zal altijd grijs zijn.

Februari

In februari hoop ik in elk geval Je moet (bijna) helemaal niets van Lianne Keemink uit te lezen, net als Ryans bed van TIJAN voor een leesclub. En De genadigen die ik uit de bibliotheek geleend heb. En verder laat ik me deze maand graag verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: