Afscheid nemen van boeken

Afscheid nemen van boeken

Oké, de titel klinkt wat dramatisch, maar het is nu ook weer niet ZO dramatisch, want ik moet afscheid nemen van boeken, niets ergers. Al zal het voor sommige mensen wel heel dramatisch zijn, maar voor mij viel het wel mee.

Nu moet ik wel zeggen dat ik, toen ik ging kijken welke ik wilde houden en welke niet, wel even heb moeten slikken om wat ik weg deed, maar ik wist dat het het beste was. Sommige boeken ging ik nu eenmaal niet (nog een keer) lezen. Dus dan staan ze alleen maar in de weg.*

Opruimen
Een paar weken geleden begon er iets te kriebelen, begon er een zaadje te groeien. Het opruimzaadje dat vond dat ik eens alle boeken weg moet doen die al heel lang wacht om verkocht te worden

Soms moet je boeken gewoon laten gaan, ook al doet het pijn.

Oudere boeken lopen gewoon niet zo goed qua verkoop en dus was ik er klaar mee. Ze moesten weg, maar waarheen? De kringloop was uitgesloten, want ik vind de mensen heel onprettig.

Weggooien? Echt niet
Maar weggooien wil ik ze ook niet. Oké, ik geef toe: ik heb oude bibliotheekboeken bij het oud papier gegooid, maar die heb ik ooit al eens gered uit de papiercontainer bij de bieb (waarom?!). Maar de rest van de boeken wilde ik niet weggooien.

Waar ik ze heb gebracht
Uiteindelijk heb ik ze over meerdere plekken verdeeld. Het merendeel is naar de weggeefwinkel in Zeist gegaan (als je nog oude, maar goede spullen hebt is dit echt een aanrader!) waar mensen met weinig geld spullen kunnen halen.

Maar ik heb ook boeken verdeeld over verschillende minibiebs. 4 om precies te zijn: die op de Veldheimlaan, in de Albert Heijn Kerkebosch, de Albert Heijn in winkelcentrum De Klomp en de bieb die vlakbij station Driebergen-Zeist zit. Wat hebben we hier eigenlijk veel minibiebs, bedenk ik me nu.

Ook heb ik een doos boeken voor de verzendkosten opgestuurd. Een tweede doos zou opgehaald worden, maar dat is helaas niet gebeurd. Erg jammer, vooral ook dat mensen niet eens laten weten als ze niet kunnen.

Project Berging opruimen vordert gestaag. Het heeft in elk geval wel geleid tot het feit dat ik Ongetemd weer kwijt kan in de kast in de berging, zodat die niet meer in de weg staan.

Soms moet je boeken gewoon laten gaan, ook al doet het pijn. Maar het voelt ook wel lekker dat je die kasten kunt gaan vullen met nieuwe pareltjes. Ik wil alleen nog de boeken houden die ik wil blijven herlezen en wil herlezen of boeken die een speciale waarde voor me hebben.

Ruimen jullie je kast weleens zo grondig op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: