Als dingen geen joy meer sparken

Als dingen geen joy meer sparken

De corona-crisis neemt een steeds grotere rol in in mijn leven, maar vooral in mijn hoofd. Ik merk dat ik me niet goed meer kan concentreren en ik weet dat ik niet de enige ben.

Lezen bijvoorbeeld. Alle boeken die ik lees vind ik stom. En ik weet dat Great and Precious Things van Rebecca Yarros gewoon goed is. Ik heb vaker boeken gelezen en ik weet dat ze goed zijn. Maar toch kan ik er totaal niet van genieten en dat vind ik echt heel; jammer, want om eerlijk te zijn verheugde ik me best wel op dit boek. Misschien is dat wel de reden dat ik niet door durf te lezen.

Ik lees nu ook Theatrical van Maggie Harcourt. Deels omdat het boek goedkoop was bij Amazon, deels omdat ze naar Yaltifal komt. Ik ken Maggie totaal niet, maar ik was benieuwd. Lucy the Reader – aka Lucy Powrie, van The Paper & Hearts Society (aanrader!) – noemt haar de ‘Britse Rainbow Rowell’.

Alle boeken die ik lees vind ik stom.

Nu vind ik Rainbows boeken vaak wel leuk (maar niet altijd), maar ook daar kom ik echt totaal niet in. En ik weet dat meer mensen er last van hebben.

Bleef het hier maar bij

Een leesdip is vervelend, maar dan heb je nog genoeg andere dingen te doen. Het is alleen vervelend als ook schrijven totaal niet gaat.

Alles wat ik schrijf is kut en slecht. Heel fijn als je dit jaar een derde boek uit wil brengen, maar het niet wil. En dan heb ik het nog niet eens over blogs, want zelfs daar heb ik het bij. Fijn als we zoveel thuis moeten zitten.

Ik baal er stiekem van, want ik mis mijn fictieve vrienden. Ik mis het plezier dat lezen en schrijven me altijd geeft. Het gevoel dat een goede blog me geeft. Ik struggle door, maar ik mis het plezier.

Als het een ding was zou ik Marie Kondo’s bekendste vraag kunnen stellen: ‘Does it spark joy?’ En het antwoord zou nee zijn. Nu ‘sparks it no joy‘, maar ik hoop dat het beter wordt naarmate dingen duidelijker worden en het weer beter.

Heb jij ook moeite met je concentreren of ga jij juist helemaal goed nu zonder afleiding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: