Wat als een (gehypet) boek tegenvalt?

Wat als een (gehypet) boek tegenvalt?

Soms kijk je al maanden uit en hoop, nee, verwacht je, dat het geweldig is. Want je wacht al maanden en alle vorige boeken waren ook zo ontzettend tof, dus dan is deze ook tof. Dat moet wel, toch? Dat kan niet anders.

Lady Midnight
Zelf had ik dit met Lady Midnight. Ik wachtte al maanden vol smacht op dit deel. De serie van Cassandra Clare die ik hiervoor las, was The Infernal Devices en ik hield van die serie. En ook The Mortal Instruments vond ik geweldig. Dus dan moest Lady Midnight ook wel supertof zijn. En iedereen had het erover.

Maar dat was het boek niet. Ik heb me door het begin van het boek heen moeten worstelen. Later werd het beter, maar het is absoluut niet mijn favoriet van deze schrijfster.

Wel meer tegenvallers
Maar ik heb wel meer boeken gelezen die ik tegen vond vallen. Zoals The selection waar iedereen helemaal lyrisch over was, maar ik zag het eerlijk gezegd niet. Het is een aardige serie, maar ik vind hem niet bijzonder.

Series die ik geweldig vind
De andere kant heb je ook natuurlijk. Boeken die ik geweldig vind, maar die mensen dan weer tegen vinden vallen of waar je ze eigenlijk niet over hoort. Zo heb ik het idee dat Legend niet heel erg populair geworden is in Nederland, terwijl ik dit echt een heel goede dystopische serie vond. Hetzelfde geldt voor The Young Elites van dezelfde schrijfster. En The Lunar Chronicles. Nu kan het bij die laatste twee komen, omdat die niet of maar deels vertaald zijn naar het Nederlands, maar toch. Ik hoor er niet zo heel veel over.

Ben ik de enige die het tegen vindt vallen?
En ook iets naars: iedereen die je kent, vindt het wel een geweldig boek en kan er alleen maar over fangirlen, terwijl jij denkt: Kan ik dat boek niet diep in de kast stoppen? Maar je bent nooit de enige, ook al voet dat soms wel zo.

Hype
Bij een boek dat heel erg gehypet is, heb ik vaak het idee dat ik het wel goed moet vinden. Wat nergens opslaat, want niemand heeft dezelfde smaak. Maar toch heb ik dan het gevoel dat het aan mij ligt als ik het niet leuk vind. Dan vind ik het boek vaker tegenvallen, maar dat komt vast ook omdat ik er dan veel verwachtingen van heb. En als die dan niet uitkomen … tsja.

Eén gedachte over “Wat als een (gehypet) boek tegenvalt?

  1. O ja, herkenbaar! Ik zoek dan vaak net zo lang op Goodreads tot ik een paar tweesterren-recensies heb gevonden (er zijn er altijd wel een paar :P). Dan weet ik dat ik in elk geval niet de enige ben. Vaak snap ik daarna ook wat beter waarom het me niet heeft geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: