Als je geraakt wordt door een leesdip

Als je geraakt wordt door een leesdip

Een leesdip is rot. Nee, wat zeg ik? Het is superklote. Vooral als je wel wil lezen, maar het op de een of andere manier niet kan.

Hallo, leesdip!

Ik had de afgelopen tijd een behoorlijke dip. Misschien heb je er niet veel van gemerkt op mijn blog, omdat ik altijd behoorlijk wat recensies in voorraad heb en dat was nu ook niet anders. Vooral voor dit soort dingen, maar ook bijvoorbeeld bij ziekte of als ik mijn tijd ergens anders voor nodig heb.

Nu zag ik hem al een beetje aan komen, dus het was geen verrassing. Maar het was wel jammer dat het begon in een boek waar ik ontzettend nieuwsgierig naar was: Vicious van Victoria Schwab. Ik heb het boek nog niet weer op durven pakken.

Normaal kan ik dan nog wel audiobooks luisteren, maar dat ging zelfs moeizaam nu. En andere genres wilden al helemaal niet.

The Paper & Hearts Society was trouwens misschien het boek dat me uit mijn dip haalde.

Ben je er nu vanaf?

Ik durf niet met zekerheid te zeggen of ik er echt vanaf ben. Op dit moment lees ik vooral contemporary Young en New Adult-verhalen die snel weglezen en grappig zijn. The Paper & Hearts Society was trouwens misschien het boek dat me uit mijn dip haalde. Ik had echt zin om dat boek te lezen elke keer, ook al waren het maar korte stukjes. Lezen is lezen.

Vicious wil ik zeker weer gaan lezen, maar ik denk dat ik daar nog even mee wacht en nu eerst doorga met wat ik lees. Hopelijk zorgt het voor een goede flow waardoor ik ook weer andere genres durf op te pakken.

Tips & tricks
  • Soms helpt het als je een ander genre leest. Lees een historische roman of thriller
  • Luisterboeken kunnen werken (Dat deed het bij kleinere dips bij mij wel)
  • Lees elke dag, ook al heb je echt geen zin. Al doe je het maar vijf minuten (heb ik ook wel gedaan en sommige dagen was het echt met moeite)
  • En als niets werkt, zit er niets anders op dan het accepteren.

Hebben jullie weleens een leesdip gehad (of misschien nog)? Hebben jullie nog goede tips en tricks?

Eén gedachte over “ Als je geraakt wordt door een leesdip

  1. Eerlijk gezegd verbaasd het me ook niets bij Vicious, dat boek vond ik eigenlijk ook niks en heb ik op een gegeven moment scannend gelezen. Ik heb nu ook iets van een soort dip, maar ik herlees dan juist weer boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: