Apps die ik gebruik voor het schrijven van blogs

Apps die ik gebruik voor het schrijven van blogs

Het schrijven van een blog is in theorie niet iets waar je veel voor nodig hebt. Een blogaccount (gratis of betaald bij WordPress of ergens anders). Toch zijn er best wel wat apps die ik weleens of regelmatig gebruik om mijn tekstwonderen (kuch) te creëren. Dingen die ik handig vind om te gebruiken naastr blogsoftware – in mijn geval WordPress.

Het merendeel van mijn blogs schrijf ik niet direct in WordPress

Google Docs

Het merendeel van mijn blogs schrijf ik niet direct in WordPress (deze dan toevallig weer wel), maar in de online cloud van Google. Ik gebruikte docs nooit veel tot ik met Mariëlle aan een verhaal begon. Ze zijn ideaal om samen aan een bestand te werken. Inmiddels heb je in meer programma’s de optie, maar dat was in 2014 wat minder.

En ze zijn ook ideaal als je alleen bent, want je kunt overal met internet meteen bij je bestand. Het gebeurt regelmatig dat ik wat steekwoorden opschrijf voor een nieuw idee voor een blog. Evernote is trouwens een soortgelijk programma.

Naast dat ik mijn blogs erin schrijf, heb ik ook een megagroot bestand met blogs die ik de afgelopen paar jaar geschreven heb, als een soort back-up. En ik heb er verhalen instaan.

Zo groot is ‘ie inmiddels
Goodnotes & Apple Pencil

Goodnotes is een programma dat ik op de iPad gebruik in combinatie met mijn Apple Pencil. Voor mijn digitale bullet journal, maar ook voor blogs dus. Ik maak regelmatig een blog in steekwoorden in het speciale ‘notitieboek’ voor mijn blogs in deze app. Overigens doe ik dat soms ook met pen en papier ;-).

Canva

Al die leuke plaatjes die ik op Instagram gebruik om te laten weten dat er een nieuwe blog is? Canva
Al die quotes uit mijn boeken? Canva

Het is een beetje Photoshop online, maar dan duizend keer zo simpel. Geen gedoe met brushes. Een leuk plaatje – of template -, een leuk font voor de tekst en klaar. Ik ben een grote fan van de site en vind het ideaal.

Planoly

Planoly is voor het inplannen van de blogaankondigingen op Instagram. Ik moest even wennen, maar ik vind het nu heel duidelijk en handig. Ik moet wel bekennen dat ik niet 100% inplan, maar toch zeker wel 80% van mijn blogs. Soms heb ik geen zin (ja, ik ben gewoon lui, ik geef het toe) en dan doe ik het niet.

Dit zijn een paar van de dingen die ik het meest gebruik tijdens het bloggen. Gebruiken jullie nog speciale apps of programma’s die elke blogger zou moeten proberen?

2 gedachten over “Apps die ik gebruik voor het schrijven van blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: