Bloggen en een leesdip hebben

Bloggen en een leesdip hebben

Ik riep nog niet zolang geleden dat ik over de leesdip heen leek te zijn. Misschien moet ik dat niet meer roepen, want in november las ik ook amper boeken. En normaal luister ik wel het een en ander, maar zelfs dat wilde niet echt.

Een boekblogger zonder recensies?

Een van de nadelen van een leesdip hebben is dat je lezen niet meer leuk vindt. Normaal verheug ik me altijd ontzettend op lezen (Als ik een goed boek heb tenminste) en heb ik zin om naar bed te gaan waar ik vooral lees.

Een ander nadeel is dat ik me ineens verveel. Ik ben niet heel erg van de series – al kijk ik heus wel wat – en lezen is naast schrijven toch eigenlijk wel een van mijn grootste hobby’s. Overigens ook een van de twee hobby’s die altijd gebleven is. Verder wissel ik ze nog weleens af en heb ik periodes.

Ik wil lezen gewoon doen omdat ik het leuk vind

Maar wat pas echt vervelend is, is een leesdip hebben en een boekenblog hebben. Want als je nauwelijks leest, heb je ook weinig recensies. En natuurlijk bestaat een boekenblog wel uit meer dingen, maar bij mij zijn recensies zeker 60% van de blog. Gelukkig liep ik behoorlijk voor, maar dat begint langzaam maar zeker minder te worden.

‘Helpen de tips die je overal vindt niet?’

En ik heb natuurlijk mijn eigen tips (en die van anderen) gevolgd. Lees je favoriete boeken (check), lees een makkelijk boek (check), lees in een heel ander genre (check), luister een boek (nog een check).

Gelukkig lijken luisterboeken in elk geval weer redelijk te doen. En ik hoop dat het ervoor zorgt dat ik weer zin krijg in lezen en het weer leuk ga vinden, want deze dip ben ik wel een beetje zat. Ik wil lezen gewoon doen omdat ik het leuk vind, ter ontspanning. Ik haat het als het een strijd is! 🙁

O, en ik hoop natuurlijk dat ik volgend jaar in ga zonder dip.

Heb jij dé tip tegen een leesdip? Ik kan er wel eentje gebruiken.

Eén gedachte over “Bloggen en een leesdip hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: