Blossom Books Readathon wrap-up

Blossom Books Readathon wrap-up

Ik deed vanaf donderdag tot zondag mee met de Readathon van Blossom Books. Dit was niet mijn eerste jaar, maar wel het jaar waarin het het minste ging. En hoe dat komt? Joost mag het weten en dan mag ‘ie het ook aan mij komen vertellen.

Hoe het had moeten gaan
Ik zou met twee vingers in mijn neus minstens twee boeken uitlezen en alleen maar lezen, lezen en lezen. Oké, niet letterlijk in mijn neus, want dan komt al dat snot aan mijn boek en zo’n boekenmonster ben ik nou ook weer niet. Ik zou afwijken van mijn TBR, maar dat zou niets uit maken.

Wat ik uiteindelijk gelezen heb
Een ding ging wel zoals gepland: ik week af van mijn TBR-stapel. Na het eerste boek, Het Geheugenboek, ontspoorde ik al. Het was nummer één op de stapel. Maar toen moest ik kiezen: David Arnolds Mosquitoland uitlezen (ik was er al voor de readathon in bezig) of Replica. Ik besloot voor de eerste te gaan, ook al lag ‘ie niet op de stapel. En toen was Replica aan de beurt en gebeurde het.

Het gebeurde echt, ik zweer het met mijn hand op mijn hart. Er werd een leesdip op het dak gedropt en die sijpelde het huis binnen. Langzaam, maar doelbewust, duidelijk van wat er moest gebeuren. In twee uur dertig bladzijdes lezen is voor mijn doen weinig, heel weinig. Gelukkig heb ik altijd wapens om zo’n dip te verslaan en viste Tonight the Streets Are Ours uit de kast. Een dun boek dat me boeiend leek toen ik het kocht. En gelukkig hielp het, want de leesdip verdween weer. Gelukkig was het van korte duur. Inmiddels lees ik Replica weer – al moet ik na elk hoofdstuk het boek omdraaien om vanuit het andere personage te lezen – en nu vind ik het gelukkig boeiender worden.

Het eindoordeel
Ik heb mijn doel behaald: één tot twee boeken lezen, maar op de een of andere manier kwam ik dit jaar niet in de leesflow. Iets wat normaal zo gaat. Misschien kwam het door de boeken, misschien omdat ik vastzat met schrijven en het lezen daarom ook niet zo goed ging. Mijn hoofd leek afgeleid om veel te lezen, denk ik. Volgende keer beter. Toch blijf ik nog steeds van readathons houden en de volgende keer doe ik zeker weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: