Wat Blossom Books soms doet om een boek aandacht te geven

Wat Blossom Books soms doet om een boek aandacht te geven

Blossom Books is een uitgever die niet schroomt om vernieuwende dingen te doen. Hadden we eerder al de kreten #strijdvoordiversiteit en #jointheSimonmovement, dit keer besloot de uitgeverij om weer iets nieuws te doen voor het boek De afstand tussen jou en mij.

Lopen naar boekhandels
Lotte en Myrthe kondigden al enige tijd geleden aan: “We bezorgen het boek bij vijf boekhandels en leggen daarvoor 25 kilometer af.” Meestal zijn dit soort dingen totaal niet in de buurt en is het voor mij vrijwel onmogelijk om te gaan, omdat het tijdens werktijd is. Ik werd dan ook heel blij toen ik dit zag staan:

09.15 u            vertrek naar Zeist (5,7 kilometer)
10.45 u            Tweede stop: Boekhandel Kramer en Van Doorn –  Afgelegde afstand: 10,9 km

Yes! Dat is de boekhandel bij mij in de buurt. Sterker nog: Ik bezorg er nog net geen post (mijn wijken liggen er in de buurt). En om 10:45 ben ik nog niet aan het werk, dus het kwam mij helemaal goed uit. Ik besloot dan ook om even langs te gaan om de dames en de meelopers (dat waren er 2 in Zeist, geen idee of er mensen bij gekomen waren) succes te wensen. Blijkbaar ben ik de enige met dat idee en blijft de rest van de boekenliefhebbers liever in bed op zaterdagmorgen.

Myrthe overhandigt het boek aan Sandra van de boekhandel

Voorbereid op de wandelaars
Bij de boekhandel zijn ze allemaal voorbereid op de wandelaars, want als ik binnenkom, staat er al allemaal eten en drinken klaar om even op krachten te komen. Ze zijn keurig op tijd, volgens mij zelfs iets te vroeg en ik klets een tijdje met ze over van alles en nog wat voor zij richting Amersfoort vertrekken. Helaas gaat Amersfoort voor mij niet lukken.

Speciale dextro energy

Speciaal voor De afstand tussen jou en mij heeft Blossom Books pakjes dextro’s laten bedrukken met een deel van de voorkant erop. Ik krijg er eentje mee voor tijdens mijn werk, maar ik eet hem niet op. Maar het idee is natuurlijk wel supertof om te doen. ‘Voor de vermoeide klanten,’ voegt Lotte er nog aan toe.

Al die aandacht, het werkt wel
Eigenlijk leek dit boek me in eerst instantie niet heel bijzonder, want ik heb het normaal niet zo op dit soort boeken. Maar door alle aandacht die het boek krijgt, begin ik toch steeds nieuwsgieriger te worden. Misschien dat ik het toch een keer aan ga schaffen als ik weer geld heb. Dus het werkt toch wel, Blossom Books did it again. Ze hebben me weer nieuwsgierig gekregen naar een boek. Bij Simon had ik dat ook en dat boek bleek heel erg leuk.

Misschien vind ik dit boek wel minstens zo leuk. Als ik het boek ga lezen, komt er uiteraard een recensie. Maar wanneer … wanneer weet ik niet, want ik heb nog 334 boeken liggen om te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge