Boeken die ik altijd wel wil lezen

Boeken die ik altijd wel wil lezen

Sommige boeken voelen zo comfortabel als de jeans die je nooit uit wilt trekken en nooit wil wassen. En gaten mogen er al helemaal niet in komen. Sommige boeken voelen voor mij dus net zo. Ik heb boeken waar ik op terug val als ik even nergens anders zin in heb of me niet kan concentreren.

Ik heb er drie (of eigenlijk zes, maar drie horen bij elkaar, dus tellen die dan als één of de hele serie?) die ik altijd kan blijven lezen.

Fangirl – Rainbow Rowell

Mijn ultieme ‘dit boek is zo fijn als mijn beste jeans’ boek is toch wel Fangirl. Het plot is helemaal niet zo bijzonder, want het gaat over een meisje dat naar de universiteit gaat en daarbij worstelt met de band met haar vader, met haar tweelingzus, de populaire fanfic waar ze aan schrijft en het sociale leven op de universiteit – inclusief liefde.

Sommige boeken voelen zo comfortabel als de jeans die je nooit uit wilt trekken en nooit wil wassen.

En toch heeft dit boek iets … Iets waardoor ik er keer op keer in wil duiken, met Cath mee wil naar de universiteit. Misschien omdat er best wat dingen zijn waar ik me in Cath herken. Ze voelt zich een buitenstaander, dat voelde ik me ook altijd. Misschien moet ik dat boek weer eens herluisteren.

De edelsteentrilogie – Kerstin Gier

Schokkend, ik weet het. Ook De Edelsteentrilogie is zo’n serie die ik kan blijven lezen. Het gaat over een meisje, Gwendolyn, die erachter komt dat ze een tijdreiziger is. En dan gebeurt er natuurlijk van alles en nog wat. Het zijn boeken die me keer op keer toch weer verrassen, ook al ken ik de verhalen allang en weet ik wat er gebeurt. Maar toch wil ik elke keer door blijven lezen.

Misschien om de humor in het boek, om de personages (Gwendolyn is absoluut een van mijn favoriete personages) of om de magie die toch wel in het verhaal zit. En tijdreizen vind ik ook gewoon een fascinerend concept.

November 9 – Colleen Hoover

Als het gaat om unicorn authors dan staat Colleen Hoover absoluut in dat rijtje. Dit was niet het eerste boek dat ik van haar las, maar wel het boek van haar waar ik het hardste om moest huilen. De eerste keer las ik hem in een dag uit en ik heb zo hard gehuild. En nog… elke keer als ik aan dat boek denk krijg ik weer een brok in mijn keel (Ook bij The Last Letter van Rebecca Yarros trouwens).

Dit zijn drie boeken die ik kan blijven lezen, wanneer dan ook. Hebben jullie ook van die boeken of lezen jullie alles maar een keer en daarna echt nooit meer?

Eén gedachte over “Boeken die ik altijd wel wil lezen

  1. Ja, ik heb ook boeken die ik maar wil blijven lezen. En bij sommige boeken zou het me heel erg tof lijken dat je kan vergeten dat je ze gelezen hebt (en dus wat erin gebeurt) en ze nog een keer voor het eerst lezen.
    Mijn meest geliefde boek is nog steeds De brief voor de koning, van Tonke Dragt. Verder zijn er nog meer boeken die ik maar blijf lezen!
    Mirjam onlangs geplaatst…Fun facts personages #6 Favoriete kerstliedMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: