Boeken door elkaar lezen

Boeken door elkaar lezen

Mensen vragen weleens: ‘Hoe kun jij meerdere boeken door elkaar lezen? Haal je dan niet alles door elkaar? Ik heb al moeite met eentje.’
En ik heb inderdaad vrij weinig moeite om meerdere verhalen door elkaar te lezen (of te schrijven). Ik haal ze eigenlijk ook zelden door elkaar en onthoud meestal wel wie waarbij houdt. Voor mij is het een manier van lezen die mij erg goed bevalt, maar ik heb er wel mijn manieren voor.

Waarom ik het doe
Soms wil ik een boek niet te snel uitlezen – zoals bij gedichten – of luister ik een audiobook tijdens mijn werk, maar wil ik voor het slapengaan nog wat lezen. Of ik kom niet door een boek heen en hoop dan door een ander te gaan lezen, dat dat wel het geval is.
Op dit moment lees ik ook meerdere boeken, waaronder een dichtbundel en luister ik een audiobook. Soms vind ik het gewoon fijn om tussen een heel zwaar boek even een lichter boek te lezen. En audiobooks zijn ideaal tijdens mijn werk.

Mijn hoofd staat soms niet naar een verhaal.

Niet allemaal hetzelfde genre
Voor mij is het heel belangrijk dat ik niet allemaal Young Adult contemporary lees of alleen maar New Adult. Vaak lees ik een fantasyboek, een contemporary Young of New Adult en bijvoorbeeld een klassieker. Drie heel verschillende soorten verhalen die ik niet door elkaar zal halen, omdat het niet echt op elkaar lijkt. Als ik niet door boek 1 heen kom, ga ik verder met een ander boek en hoop ik dat ik het andere boek later alsnog makkelijk uitlees. Meestal is dat ook wel het geval. Mijn hoofd staat soms niet naar een verhaal. Dat geldt overigens voor alle genres.

En soms wil ik gewoon even een echt boek in handen houden in plaats van mijn ereader, dus dan moet ik soms ook wisselen, vooral als ik van het boek alleen een ebook heb. En dat komt de laatste tijd steeds meer voor, want ik koop steeds meer ebooks. Vaak lees ik een ebook, een fysiek boek en een audiobook. Drie verschillende manieren om een verhaal tot je te nemen, maar voor mij werkt deze methode. En als ze alle drie uit zijn, heb je mooi weer 3 boeken erbij voor je reading challenge.

Lezen jullie weleens boeken door elkaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: