Boektober: doe jij ook mee?

Boektober: doe jij ook mee?

#Boektober – Durf jij de uitdaging aan?
Heb jij zin om meer te lezen, maar kom je er niet aan toe? Of zou je graag lekker in de leesflow willen komen? In oktober gaan we heel graag met jou de uitdaging aan om meer te lezen dan je nu al doet. Iedereen kan deelnemen aan #Boektober en het is gratis! Wat je nodig hebt? Leesvoer en zin om mee te doen aan deze gezellige reading challenge. Doe je mee?

Daag jezelf uit!
Of je nu graag uit je leesdip wilt krabbelen of dat je het lezen gaat ontdekken; iedereen kan deelnemen aan #Boektober. Geef jezelf de uitdaging mee om een X aantal boeken te lezen tijdens de maand oktober en je bent klaar! Althans, wel met het uitdagen van jezelf. Het echte leeswerk moet natuurlijk nog beginnen. Bedenk welke boeken je graag zou willen lezen en leg deze alvast klaar of ren naar de winkel om van je wishlist realiteit te maken. Vanaf 1 oktober gaan we aan de slag, durf jij de uitdaging aan?

Dagmar vond het een leuk idee om de maand oktober om te dopen in boektober en om een soort readathon te doen die een hele maand duurt. Ik ben benieuwd hoe mij dat gaat bevallen. In november doe ik altijd mee aan NaNoWriMo: een maand lang vijftigduizend woorden schrijven. Maar een hele maand zoveel mogelijk lezen heb ik nog niet geprobeerd. Oke, vorig jaar heb ik een poging gewaagd met readowrimo, maar dat werd niet echt wat. Al kwam dat misschien ook omdat ik toen de enige was die meedeed.

‘Maar je leest er toch elke maand minstens vijf, dus dan is dit toch geen uitdaging?’ Ja, maar in oktober is het drukker dan in andere maanden, dus ik ben eerlijk gezegd blij als ik er vijf lees. Stiekem ga ik voor de tien, maar van een te hoog doel word ik nerveus en dan loop ik vast. Dus dan kies ik liever voor een lager doel dat ik zeker weten kan. En bovendien heb ik in oktober nog meer te doen zoals de blog helemaal in orde brengen voor november en NaNoWriMo. Toch moet ik hier als echte boekenliefhebber natuurlijk wel aan meedoen.

Nu moet ik nog boeken uit gaan zoeken en dat is misschien wel het allerleukste om te doen. Nu heb ik nog geen idee wat ik allemaal in oktober ga lezen. Maar dat doe ik pas eind september, denk ik. Ik kan vantevoren nooit zo goed beslissen wat ik allemaal ga lezen. Ik ga in elk geval zo’n vijftien boeken uitkiezen, zodat ik nog wat te kiezen heb. En mijn ervaring is dat ik meestal eerst de reserveboeken kies.

Meld je aan bij het Facebookevent! Daar kun je ook aangeven hoeveel boeken je zelf van plan bent om te gaan lezen. 1, 2 of toch misschien 20? Gaan jullie ook meedoen?

2 gedachten over “Boektober: doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge