Boektober update #1

Boektober update #1

Vorige week op 1 oktober begonnen heel wat boekenliefhebbers aan boektober: een hele maand boeken lezen, zoveel als je kunt. Eigenlijk een soort van hele lange marathon. Hoe heb ik de eerste week van boektober beleefd? Hoe gaat het met mijn boekenaantal? Loop ik op schema of juist totaal niet?

Hoe het gaat

Ik kan niet anders zeggen dan dat boektober eigenlijk best lekker gaat. Met zeven dagen in oktober – boektober dus- heb ik nu zo’n vier boeken gelezen. Dat is best een hoop. Ik ben een redelijk snelle lezer, al zijn er mensen die nog veel sneller lezen, maar goed, dat hou je altijd.

Vier boeken in zeven dagen is zelfs voor mij best veel. Het scheelt dat er twee dunne boekjes tussenzaten: De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de jongenskleedkamer van E. Lockhart en Het geestige leven van Lucy Shaw van Tamsyn Murray. Die boeken waren 156 en 212 bladzijde dik, dus dan ben je er vrij snel doorheen. In elk geval ik wel.

60 dagen van Gillian King had ik ook zo uit, dat was ook een redelijk dun boek. Nou ja, dun voor mijn doen. Die las ik al op de eerste dag uit.

Het enige dikke boek deze week was Six of Crows van Leigh Bardugo met 466 bladzijdes. Ik vond haar Grisha trilogie al geweldig, maar ik vind Six of Crows nog beter. Hoewel dat lezen iets minder vlot ging, omdat het Engels is en wat lastiger Engels dan ik gewend ben, heb ik er alsnog maar vier dagen over gedaan.

stapeltje 1 van boektober

Wat niet gepland was deze boektober

Ik wilde beginnen met De Fixer, maar helaas ging het niet helemaal goed met versturen en dus heb ik het boek nog niet. Dan valt er weinig te lezen natuurlijk. Daarna zou ik beginnen met Six of Crows, maar dat boek schoof ik steeds maar voor me uit. Ik was echt een beetje van slag, omdat ik moest afwijken van de plannen voor boektober dag één. Met een beetje morren is dat laatste verder wel gelukt.

Op dag vijf wilde ik eigenlijk in Losing it beginnen, maar ook dat ging niet helemaal. Volgens de website van de plaatselijke bibliotheek was het boek twee keer in huis, maar toen ik er kwam, was het nergens te vinden. Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan en heb ik het maar gereserveerd om het vandaag wel op te halen.

Week 2 in boektober

Wat ik in de tweede week van boektober precies ga lezen, weet ik nog niet. De bedoeling is in elk geval om af te trappen met Losing it van Cora Cormack of met De fixer die ik deze week binnen hoop te krijgen. Maar het zou ook zomaar iets compleet anders kunnen zijn.

Ik hoop dat in week twee het lezen nog steeds zo snel gaat als in week één, maar dat verwacht ik eigenlijk niet. Ik ben al heel blij als ik drie boeken uitlees. Als ik de andere weken er ook drie uitlees, dan moet het wel goedkomen met mijn gehoopte doel van twaalf boeken. In elk geval ben ik goed op weg.

Eén gedachte over “Boektober update #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: