Bookstagram

Bookstagram

Bookstagram is hot. Steeds meer mensen ontdekken hoe fotogeniek boeken eigenlijk zijn. En dan worden echt niet per se alleen voorkanten op de foto gezet. En boeken fotograferen hoeft helemaal niet suf en saai te zijn, maar kan voor een supergave feed zorgen bij Instagram.

Wat bookstagram is en waarom iedereen het kan
Bookstagram is het fotograferen van boeken in de app Instagram. Maar er wordt niet op de standaardmanier gefotografeerd. Bij dit soort foto’s worden allerlei attributen gebruikt zoals bijvoorbeeld kaarsjes of kerstballen. In de herfst kun je kiezen voor vallende blaadjes. En gelukkig zijn die dingen vaak voor een prikkie te koop bij winkels als Action of Xenos. Daarnaast kun je online voor bijna niets spullen kopen bij Aliexpress. Alleen dan moet je er wel een tijdje op wachten, dat is het minpunt.

Als je van boeken houdt en ze in huis hebt, kun je al meedoen. Onder #bookstagram vind je heel veel verschillende foto’s, want niet iedereen heeft dezelfde stijl en smaak. En ook echt niet al die foto’s vind ik zo geweldig. Maar dat is het mooie: iedereen kan meedoen. Zelfs als je niet zo heel goed kunt fotograferen. Dat is deels te leren en je kunt bijvoorbeeld kijken naar wat andere mensen ermee doen. En dan is het niet de bedoeling dat je alles klakkeloos kopieert, maar inspiratie opdoen bij iemand anders mag best.

En je hoeft ook echt geen afgestudeerd fotograaf te zijn. Als je het mij vraagt, leer je door doen het meeste en op die manier ontdek je ook op welke plekken in huis je het beste kunt fotograferen en waar het echt te donker is.

#Hashtags
Hashtags zijn niet meer weg te denken. Was de # vroeger slechts enkel een hekje, nu is het een hashtag, een verbinding met een onderwerp en met de wereld. Bijvoorbeeld #bookstagram. Zelf gebruik ik altijd meerdere hashtags die te maken hebben met boeken zoals #bookstagram #books #iheartbooks #bookworm #bibliophile. En vaak voeg ik er ook eentje aan toe die over het boek gaat en/of over de schrijver. Bij Harry Potter zal ik er eentje als #harrypotter #jkrowling toevoegen.

Het fijne aan hashtags is dat je gemakkelijker en dus ook eerder gevonden wordt. Zelf klik ik er ook regelmatig op en dan kom ik weer nieuwe accounts tegen met supermooie foto’s.

Aanraders
Natuurlijk zijn er mensen die uitblinken in foto’s maken van boeken en die altijd op de een of andere manier origineel zijn. Mensen die een talent hebben dat ik best wil bezitten en waar ik jaloers op ben, omdat elke foto mooi is. Je wilt niet weten hoeveel foto’s er bij mij mislukken als ik ga fotograferen of dat ik weer hetzelfde doe, omdat ik geen idee heb wat ik nu weer voor origineels moet verzinnen.

Ik heb drie accounts gekozen waar ik de foto’s geweldig vind. Een paar wat kleinere accounts en een hele grote met zoveel volgers. En ik vond mijn 628 volgers al veel, maar dat is dus eigenlijk niets. Bij deze drie accounts ben in elk geval elke keer jaloers als ik de foto’s zie.

Drie van mijn aanraders:
Joany
Bluebookberry
Taylor

Mocht je mij willen volgen, dan kan dat hier. Doen jullie zelf ook aan #bookstagram of niet?

4 gedachten over “Bookstagram

  1. Ik heb pas deze zomer besloten om ook een Instagram-account aan te maken en daar heb ik sindsdien nog geen seconde spijt van gehad. Al die mooie foto’s bewonderen maar ook zelf nieuwe manieren bedenken om mijn favoriete boeken in de spotlights te zetten. Beide vind ik super leuk. Dat én de positieve sfeer die er hangt.

  2. Het leuke on bookstagram vind ik om te zien hoe creatief iedereen kan zijn en hoe iedereen zo zijn eigen stijl heeft. Zelf heb ik ook een bookstagram (signourney) maar naast dat ik wat minimalistischer ben in attributen heb ik niet echt een stijl of thema zoals sommige dat hebben. Dat vind ik ook wel best. Ik wil alles wel uit proberen.
    Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – CaravalMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: