Camp NaNoWriMo juli

Camp NaNoWriMo juli

Camp NaNoWriMo. In april deed ik al mee aan dit schrijfevenement dat afgeleid is van NaNoWriMo in november. Maar in tegenstelling tot NaNoWriMo, kun je twee keer per jaar gaan ‘kamperen’. Gelukkig is het virtueel kamperen en niet echt, want dan had ik overgeslagen. Ik weet nu echt dat ik geen held ben als het gaat om slapen in een tentje. En het is nog koud ook. Brr.

Camp Juli
Maar in juli ga ik dus ook weer meedoen met dit evenement en dit keer wederom niet met één project. En dit keer schrijf ik ook geen nieuw verhaal voor dit evenement, omdat de stapel onafgemaakte verhalen anders hoger en hoger wordt. En dan maak ik echt nooit iets af, haha. En mijn doel is toch eigenlijk wel om bij twee verhalen dit jaar het woord Einde te kunnen schrijven.

Wat ik ga doen
Ik vind het fijn dat je bij de Camp-versie niet per se vijftigduizend hoeft te schrijven, maar ook voor een veel lager doel mag gaan. Iets dat ik dan dus ook doe (tienduizend woorden), omdat ik nog steeds last heb van een writersblock zo nu en dan. Niet dagelijks, maar het gebeurt nog te vaak. En ik probeer ook nog steeds de zin van schrijven terug te vinden. Dat hoop ik door dit soort dingen te doen.

Ik ga verder met deze drie projecten waarvan ik er twee schrijf en eentje herschrijf.

Zwart als Inkt (herschrijven):

“De tijd bestaat alleen maar omdat alles anders tegelijk zou gebeuren.” – Albert Einstein.

“Als ze kon tijdreizen, waarom was er dan in vredesnaam nog niets gebeurd? Er was geen moment geweest dat het gebeurd kon zijn. Dat zou ze geweten hebben.

Tijdreizen. Zoiets kon in boeken, maar niet in het echte leven. Dat kon in haar favoriete boekenserie, De Edelsteentrilogie, maar zij was de heldin Gwendolyn Shepherd niet. Zij was gewoon Isa Hart…”

***

De zestienjarige Isa Hart ontdekt op een avond een zwarte vlek op de zijkant van haar pols. Ze doet het af als een voorval en ze weet niet zo goed wat ze ervan moet denken en geeft haar verftubes de schuld.

Alleen dan ontdekt ze dezelfde soort vlek bij haar stiefbroer Alex en die raakt toch echt nooit een kwast aan..Ze gaat op onderzoek uit samen met Alex en een acteur die liever niet beroemd is. En wat heeft stiefbroer Wouter eigenlijk met dit alles te maken?

De eerste versie van dit verhaal is trouwens op Wattpad te vinden.

Inktzwart hart (schrijven):

De achttienjarige Flinn heeft net haar eindexamenjaar achter de rug en woont voor een jaar in Londen, bij haar vader die daar woont voor zaken. Ze slijt haar dagen in een aftandse muziekzaak, onder haar huis.

Dan loopt er op een typische Londense dag – grijs en regenachtig – een lange jongen met een lippiercing naar binnen met een simpele vraag, maar eentje die Flinns rustige leven compleet op zijn kop zet. Zonder dat ze het wil, raakt ze meer en meer in de ban van de jongen en verstrikt in een wereld waarin ze zich misschien niet zou moeten begeven.

Kun je je gevoelens negeren als je weet dat het niet goed voor je is? Of is het uiteindelijk altijd ergens goed voor?

Dit verhaal vind je ook op Wattpad

Niets #2: Niets meer te verliezen (schrijven) is verhaal nummer drie en de laatste:

Arabella is niet meer het meisje dat ze was toen ze afgelopen september bij Riley introk. Ze is wereldwijzer, weet beter hoe ze met haar problemen om moet gaan. En het allerbelangrijkste: ze praat niet meer met haar moeder. Haar moeder neemt het Arabella kwalijk dat ze voor Riley gevallen is.

Riley is ook veranderd, in positieve en negatieve zin. Hij had nooit verwacht dat zij zijn wereld zo overhoop zou halen, er zo’n chaos van maken. Tegelijkertijd weet hij nu wat het is om liefde te verliezen en dat is misschien nog wel veel pijnlijker dan niet weten hoe het voelt.

En ook dit verhaal staat op Wattpad

Dit zijn drie projecten waar ik mee verder ga: een herschrijving, een fanfiction en een New Adult. Kennen jullie Camp NaNoWriMo al en gaan jullie een poging wagen?

2 gedachten over “Camp NaNoWriMo juli

  1. Je gaat dus toch mee doen? Leuk 🙂 Nou ja schrijven doe je toch wel he. Ik ga me er nu niet aan wagen, want ik ben even met teveel nieuwe dingen bezig thuis. Dan loop ik straks helemaal over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge