De boeken van 2018

De boeken van 2018

2018 is ten einde en in de eerste week van januari wordt er natuurlijk nog teruggeblikt. Net zoals in de laatste week van december, maar op het gebied van boeken is dit wat lastiger, omdat ik zelf dan nog druk bezig ben met het lezen van zoveel mogelijk die nog net mee kunnen voor de reading challenge. En dat was nu ook niet anders.

Ik wil altijd alles uitlezen voor het nieuwe jaar begint, zodat ik met een schone lei kan beginnen. Iets meenemen van het ene naar het andere jaar voelt niet goed. Dus las ik de laatste dagen van december niets meer zodat ik in 2019 met een schone lei kon beginnen.

Hoeveel ik uiteindelijk las

Dit dus. Niet zoveel als vorig jaar, maar meer dan genoeg als je bedenkt dat ik 2 flinke leesdips had. Het ging best heel aardig dit jaar!

Boeken met 4 of 5 sterren
Ik gaf maar liefst 41 boeken 4 of meer sterren en dat is best een hoop. Moet wel zeggen dat een deel 3.5 sterren zijn, maar zolang je dat nog niet in kunt vullen bij Goodreads worden het er meestal 4.

Beste boek van 2018
Ik denk dat ik toch kies voor A Very Large Expanse of Sea van Tahereh Mafi, omdat dit boek ook een goed maatschappelijk thema heeft. Andere boeken die hier ook zouden kunnen staan zijn Smut van Karina Halle, Songs about us van Chris Russell, A Wish For Us van Tillie Cole en Foolish Hearts van Emma Mills. En ach, eigenlijk veel meer dat het waard is om hier te staan.

Boeken met 1 of 2 sterren
Helaas zijn er ook elk jaar boeken die ik uiteindelijk niet zo goed vond en dat was dit jaar niet anders. Ik gaf zes boeken 1 of 2 sterren in 2018. De 1 ster geef ik doorgaans als ik niet doorlees en 2 als ik doorlees, maar het toch me niet trekt. Dit betekent trouwens dat het merendeel van de gelezen boeken 3 sterren gekregen heeft.

Waar ik naar uitkijk in 2019
Sowieso staat King of Scars van Leigh Bardugo hier, want ik ben echt heel benieuwd naar hoe het verder gaat met Nikolai Lantsov. Nikolai is by far mijn favoriete personage uit de Grisha-trilogie en ik ben heel benieuwd. Hopelijk valt het niet al te erg tegen.

Volgend jaar gaat het leesdoel gewoon weer op 100 en ik ga zien hoe ver ik kom. Ik hoop dat ik volgend jaar nog meer boeken 4 of 5 sterren geef en minder 1 of 2 sterren.

Hoe is het op het gebied van lezen voor jullie gegaan?

Eén gedachte over “De boeken van 2018

  1. Wat een leuk overzicht! Wat fijn ook dat je meer 4 of 5 sterren hebt gegeven dan 1 of 2 sterren. Ik las afgelopen jaar precies 100 boeken, maar dat was wel echt een uitdaging. Aankomend jaar ga ik lekker voor 75, zodat ik minder druk ervaar.
    Marieke onlangs geplaatst…Doelen voor 2019My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: