De keuze is reuze

De keuze is reuze

Herlezen of een nieuw boek
Er zijn van die boeken die je wilt herlezen, maar op de één of andere manier kom je daar niet toe. Dat heb ik met Harry Potter. Ik roep al jaren: Ik ga alle delen herlezen.

Ik heb de boeken na Harry Potter and the Deathly Hallows namelijk nooit meer gelezen. Ondertussen las ik wel de Edelsteentrilogie, The Infernal Devices en The Mortal Instruments twee keer. Dat is ergens gewoon niet eerlijk voor HP, want dat is toch wel de beste serie die ik ooit gelezen heb. Dat is ook de serie die de meeste plek in neemt in mijn boekenkast.

De His Dark Materials
Maar dat geldt bijvoorbeeld ook de His Dark Materials-trilogie van Philip Pullman. Die heb ik ook in geen eeuwen meer gelezen. Ik was zestien, zeventien toen ik ze las. Nu ben ik achtentwintig en ik heb ze nooit meer herlezen.
Die serie was de eerste fantasy-serie die ik las toen YA fantasy nog niet echt een dingetje was. Lyra is voor mij dan ook speciaal. De serie die mij misschien wel geïnspireerd heeft om aan mijn Memorya-serie te beginnen, omdat ik me toen realiseerde dat fantasy niet per se alleen maar Lord of the Rings is.

‘Ja, maar…’
Ik wilde HP gaan herlezen deze zomer, maar ik krabbel alweer een beetje terug.
’Ik moet mijn TBR-vakjes (ik heb tenslotte een vakkenboekenkast) eerst uitlezen voor ik aan HP begin.’
’Ik begin na het Boekenfestijn.’
’Ik wil eerst Nachtfilm lezen en ik heb nu geen zin in kinderboeken.’
En dat soort excuses blijf ik verzinnen. Misschien moet ik de serie maar gewoon herlezen en me weer mee laten slepen in de wereld van Hogwarts. Het worden wel de Engelse boeken. Ik denk dat ik na al die jaren prima Engels kan om de serie te volgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge