De VakantieBieb is weer open!

De VakantieBieb is weer open!

Het is weer juni, dus dat betekent dat de VakantieBieb weer open is! De app om te lezen voor het hele gezin en je hoeft er geen lid voor te zijn van de bibliotheek. Dat is dus best heel handig als je je stapel boeken uit hebt en je bent op vakantie en je hebt bijvoorbeeld WiFi op de camping.

Het enige dat je nodig hebt, is Internet om de app en de boeken te downloaden op je mobiele telefoon of iPad. Je moet je wel eenmalig registreren bij deze app om de boeken te kunnen downloaden.

Soorten boeken
Je kunt er zowel kinderboeken als volwassenboeken op downloaden. Het zijn verschillende genres in beide leeftijdsgroepen.

Daarnaast zijn de boeken voor de kinderen gesplitst in verschillende leeftijdscategorieën: 6-9, 9-12 en 12-18. Bij de boeken wordt ook het AVI-niveau vermeld, dus dat is helemaal makkelijk om een geschikt ebook te vinden.

Voor de hele zomer
De boeken zijn van 1 juni tot en met 31 augustus te lezen en daarna verdwijnen de boeken automatisch uit je boekenkast. De app van de VakantieBieb kun je wel laten staan voor het volgende jaar, zodat je hem dan weer kunt gebruiken, maar zelf verwijder ik hem eigenlijk altijd. Ik hou er niet van om apps op mijn telefoon te laten staan die ik niet gebruik.

De app is te vinden in de Appstore voor Apple en in de Google Play store voor Android.

In mijn kast
In mijn boekenkast staat nog niet zo heel veel, vooral omdat ik niet week of ik de boeken überhaupt uit ga krijgen met die volle kast van mij. Maar ik ga in elk geval een poging doen. Drie boeken over de hele zomer zou moeten lukken in theorie. Vooral naar Hate List ben ik benieuwd. Ik heb een ander boek van dezelfde schrijfster in de kast staan, maar die heb ik nog niet gelezen.

Ook valt de selectie bij de YA-boeken me een beetje tegen bij de VakantieBieb, maar je mag een gegeven paard eigenlijk niet in de bek kijken.

In de afgelopen jaren heb ik al best regelmatig gebruik gemaakt van de VakantieBieb en dat zal ik zeker dit jaar ook weer doen. Het is best een handige app en helemaal als je op vakantie gaat. Dan hoef je niet je hele boekenkast mee te slepen.

Alle informatie is ook te vinden op de website van de VakantieBieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge