Februari TBR – of een soort van

Februari TBR – of een soort van

Gisteravond had ik het over het herlezen van boeken met een vriendin en ik besloot in een oowelling om de boeken eens op een stapel te leggen die ik deze maand eigenlijk nog wil lezen. Een soort TBR, maar niet helemaal. Als ik geen zin heb in een boek, ben ik niet van plan om mezelf te dwingen om het boek te gaan lezen.

Over waarom ik eigenlijk geen TBR’s maak

Dat is ook meteen de reden dat ik TBR’s maken lastig vind. Als ik vandaag zin heb in boek 1, heb ik daar over een week misschien wel helemaal geen zin meer in. Ik ben vrij onvoorspelbaar, dus ik kan nooit goed bepalen waar ik zin in heb. Wel probeer ik om af te wisselen: geen twee NA’s achter elkaar. Ook probeer ik om Nederlands en Engels af te wisselen. Maar dit soort dingen lukken niet altijd en dat is helemaal niet erg.

Maar met een stapel die ik die maand moet gaan lezen, word ik gestresst. Want mijn hoofd vindt dan dat ik al die boeken ook daadwerkelijk moet lezen en anders faal ik. En daar word ik nou niet echt een blije lezer van.

Mijn soort van, maar toch ook niet’ stapel voor de maand februari
Maar gisteravond besloot ik toch om een aantal boeken op een stapel te leggen, al was het alleen maar voor de rust in mijn hoofd. Daar is het soms net een snelweg namelijk, zo druk. Een snelweg in de spits, vol met rondrazende gedachten. Daarom ben ik ook zo’n fan van lijstjes. En van boekenstapels soms.

Deze boeken (+ De verborgen universiteit deel 3) hoop ik deze maand te lezen. Inmiddels ben ik al over de helft van Zand erover, dus dat leest lekker door. En Soulmates moet ik natuurlijk ook vrij rap lezen, omdat het een bibliotheekboek is. Maar over de rest kan in principe zo lang doen als ik wil.

De verborgen universiteitboeken zijn allemaal boeken die ik herlees, omdat deze maande ein-de-lijk deel 3 uitkomt en ik kan me eigenlijk niets meer herinneren uit deze serie, behalve dan Sander met zijn paarse Mini. En omdat ik van deze serie nog geen recensies heb, vond ik dat ik ze moet herlezen. Toen ik ze las, zat een boekenblog immers niet eens in de planning nog (het was 2013, ik begon aan mijn blog in april 2014).

Naar die van Marie Lu ben ik gewoon benieuwd. De Legend-trilogie vond ik een ijzersterke serie, dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen voor deze serie. En ik ben ook benieuwd naar het vervolg op Starcrossed (die ik als Vervloekt las, in het Nederlands dus). Het eerste deel heeft me nog niet volledig overtuigd, dus ik ben benieuwd of deel twee en drie dat wel kunnen.

Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde viste ik voor drie euro op uit een koopjesbak en klonk goed. In elk geval goed genoeg voor de drie euro die ik betaalde.

Ik wens mezelf alvast succes met deze stapel, haha. Ik ben best een snelle lezer, maar of ik zo’n snelle lezer ben? Op 29 februari heb ik mijn antwoord op de vraag of ik al deze boeken uit ga krijgen. Tot dusver gaat het goed deze maand, want ik las nu al vier boeken uit in de afgelopen zeven dagen. Hopelijk zet dit zich door.

Eén gedachte over “Februari TBR – of een soort van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge