Gelezen in december 2019

Gelezen in december 2019

Het is vrijdag en normaal zou ik hier tien vragen van Flow beantwoorden, maar deze week had ik wat anders, dus ik heb de vragen naar volgende week doorgeschoven. Ik wilde 2019 nog even afsluiten wat betreft de gelezen boeken, dus vandaar deze blog.

De leesdip (met een beetje guacamole, alsjeblieft)

2019 was op het gebied van lezen absoluut niet mijn beste jaar. De eerste helft ging nog wel redelijk, maar in de tweede helft kreeg ik een immense leesdip en verloor ik alle plezier in lezen. Ik vond het niet meer leuk. Normaal luister dan ik boeken, maar zelfs die konden die me niet meer bekoren. Maar gelukkig haalde ik mijn reading challenge van 100 boeken door er 145 te lezen en luisteren.

Gelukkig lijkt de dip wat minder te worden en lijk ik weer te kunnen lezen en luisteren. Een voorzichtige hoera dus, want ik roep het niet te hard. Dat deed ik al eens en toen was die dip helemaal niet weg. Maar desondanks ben ik over december erg tevreden en ging het lezen ook gewoon lekker.

Wat ik las

Audiobooks
De groep audiobooks is ook deze maand weer het grootst en ik lijk eindelijk weer dingen te kunnen luisteren.

Ik ontdekte de boeken van Sarah Morgan (Nachten in New York, bijvoorbeeld), luisterde Wintereiland (wat deel 3 is en ik moet deel 2 nog, oeps), Droom van mij, De stroopwafelshop (die nog uit moet komen als fysiek boek), Winter in het kattencafé (mijn ultieme favoriet van deze maand), Uitzonderlijk en Alles is nu.

Gelukkig lijkt de dip wat minder te worden en lijk ik weer te kunnen lezen en luisteren.

Ebooks
Ik las een paar ebooks, 3 om precies te zijn. Ik nam weer eens een maandje Kobo plus om het te lezen op mijn tablet. Ik las Campus Crush, Campus Love en Recept voor geluk.

Fysieke boeken
Het lijstje fysieke boeken is ook deze maand redelijk laag. Alleen Famous in a Small Town en Kers op de taart las ik als fysiek boek.

Favoriet en minst favoriet

Deze maand was ik niet zo scheutig met de sterren en kregen bijna alle boeken 3 sterren. Alleen Uitzonderlijk (herlees), Famous in a Small Town en Winter in het kattencafé gaf ik meer. Winter in het kattencafé was mijn favoriet van deze maand.

Mijn minst favoriete boek van deze maand was Droom van mij. Ik kwam er te laat achter dat het een novelle was en ik vind novelles matig. Verder waren het allemaal vooral vermakelijke boeken.

Lezen in 2020

Ik hoop dat ik lezen dit jaar vooral leuk blijf vinden en dat er niet weer zo’n ellendige dip om de hoek komt kijken, want daar heb ik helemaal geen zin in. Mijn challenge staat zoals elk jaar op 100 en ik ben benieuwd wat ik ga halen.

Hebben jullie een doel voor dit jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: