Goedkoop en legaal boeken lezen en luisteren

Goedkoop en legaal boeken lezen en luisteren

Iedereen is op zoek naar dé manier om goedkoop – of zelfs voor niets – boeken te lezen. Nu kun je dat natuurlijk doen door het boek illegaal te downloaden via verschillende wegen, maar dat is strafbaar. Je steelt immers iemands werk. Daarnaast krijgt een auteur geen cent voor die gedownloade versie.

Gelukkig komen er steeds meer manieren om voor weinig of voor niets toch legaal boeken te lezen. Ik bespreek een paar opties in dit blog, maar er zijn er ongetwijfeld nog meer.

Amazon/Kobo

Als je een ebook wil lezen, kun je het boek kopen. Dat vinden de auteurs en de uitgevers natuurlijk het meest prettig. Toch kun je op sites als Kobo en Amazon genoeg gratis vinden. Vaak is het een lokkertje en een eerste deel in die serie. De auteur wil je verslaafd aan de serie krijgen en dat je de rest gaat kopen. Als je 1 boek daarvoor weg moet geven, maar 4 verkoopt, is de keuze snel gemaakt.
Er staan genoeg gratis boeken op, maar daarvoor moet je de sites van Kobo en Amazon in de gaten houden. Ik heb er in elk geval al genoeg moois vandaan gehaald voor 0 euro.
Kosten: 0 euro

Uitgevers en/of auteurs kiezen er zelf voor of hun boek via Kobo Plus beschikbaar is.

Storytel

Storytel is dé luisterboekenapp. Vind ik dan. Ik heb ook even Scribd geprobeerd, maar dat vond ik zo ontzettend onprettig en onhandig dat ik al snel mijn lidmaatschap opgezegd heb. Nee, doe mij Storytel maar.

Het kost tien euro in de maand, maar dan kun je wel alle audiobooks luisteren en alle ebooks lezen die de app te bieden heeft.
De app is er voor de telefoon en voor de iPad. Andere tablets durf ik niet te zeggen.
Kosten: 10 euro per maand, opzeggen kan per maand

Kobo Plus

Kobo Plus zou je eigenlijk een beetje kunnen vergelijken met wat Spotify voor muziekliefhebbers is. Je vindt er duizenden boeken die je kunt lezen. Engels, Nederlands, Young Adult, kinderboeken, voor iedereen is er wat wils.
Niet alles staat in Kobo Plus, uitgevers en/of auteurs kiezen er zelf voor of hun boek via deze weg beschikbaar is. Ook moet je per se de Kobo app of een Kobo ereader hebben. Zelf heb ik dit dus niet, want ik heb geen Kobo e-reader meer.
Kosten: 10 euro per maand

Online Bibliotheek

De Online Bibliotheek is een bibliotheek op internet waar je ebooks kunt lenen. Je moet wel lid zijn bij de bibliotheek moet te kunnen lenen, maar dan is dit wel een gratis nieuwe manier om nieuwe boeken te ontdekken en je hoeft de deur niet uit.
Kosten: verschilt per bibliotheek

Met oudere boeken is niet altijd wat mis

Project Gutenberg

Project Gutenberg is een project met enkel en alleen gratis ebooks. Op deze boeken zitten geen rechten meer en zijn dus vrij te downloaden. Het gaat hier vooral om oudere boeken, maar daar is niet altijd wat mis mee natuurlijk.
Kosten: 0 euro

Wat gebruik jij om goedkoop ebooks te lezen? Of koop je alles wat je leest?

3 gedachten over “Goedkoop en legaal boeken lezen en luisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: