Help, ik heb een leesdip!

Help, ik heb een leesdip!

Ik hik er al een tijdje tegenaan, maar nu weet ik het zeker: ik heb last van een leesdip. Waar ik altijd een boek pakte om me te ontspannen lijk ik de laatste tijd helemaal geen zin meer te hebben om te lezen. En de laatste paar weken is het verergerd.

Lezen omdat het móét is niet leuk en dat wil ik ook niet.

‘Je moet niet zo klagen.’
Zo las ik twee weken geleden maar één boek uit. Nu zullen sommige mensen misschien zeggen: ‘Dat doe ik als ik geen leesdip heb, dus je moet niet klagen.’ Het ís ook niet weinig, maar voor mijn doen is het dat wel. Normaal lees ik 3-5 boeken uit en als je dan ineens 1 met moeite leest … tsja. Het is voor mijn doen weinig.

Gelukkig bestaan er audiobooks, daar kom ik nog wel redelijk vlot doorheen. Al duurt het daar wel een stuk langer voor je er doorheen bent dan wanneer je zelf leest.

Over dit boek doe ik bijvoorbeeld al 3.5 week

Weinig lezen = weinig recensies
In 2014 begon ik met 2 recensies per week: 1 op maandag, 1 op vrijdag. De rest van de week ging het over andere zaken, al verscheen er ook weleens een extra recensie. Maar in 2015, 2016 en 2017 ging het zo goed met lezen dat ik er zo’n 4 per week publiceerde en nog voor liep ook.

Alleen nu is mijn voorraad een beetje op en loop ik niet echt meer voor met recensies. Aan het begin van het jaar gaf ik al aan dat ik dit jaar mezelf vooral niet wil gaan zitten stressen wat betreft mijn blog.
Alleen totnutoe had ik er nog de lol in en hebben jullie er niet zo heel veel van gemerkt, maar blijkbaar is tegelijkertijd met de leesdip ook een blogdip om de hoek komen waaien en heeft ‘ie me nu vol in het gezicht geraakt.

Ik hoop dat de dip snel over is, maar tot die tijd zullen er best weken zijn dat er maar 1 of 2 recensies verschijnen en weken waarin er maar een paar blogs verschijnen. Ik doe mijn best, maar het moet wel leuk blijven. Mijn blog is mijn hobby en geen werk. Lezen omdat het móét is niet leuk en dat wil ik ook niet. Ik weiger om op die manier te gaan lezen of te bloggen. Ik doe mijn best, maar ik ben geen supermens. Er zal ongetwijfeld nog wel wat verschijnen, want als ik helemaal stop, komt er echt niets meer. Ik merk wel dat ik de laatste tijd meer neig naar schrijven over hele andere zaken dan boeken en dat doe ik op mijn andere blog.

Stoppen met bloggen doe ik overigens niet, want vind het veel te leuk. Meestal dan, nu even wat minder. Soms moet je gewoon gas terugnemen als je lijf en hoofd daarom vraagt.

Eén gedachte over “Help, ik heb een leesdip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: