Hier ben ik niet goed in als boekblogger

Hier ben ik niet goed in als boekblogger

Voor je denkt: hé, kopiekat, dit artikel heb ik al eerder gelezen en me meteen gaat beschuldigen: ja, dat klopt. Ik las een artikel bij Vivian en bij Lisa over dingen waar zij als boekblogger niet goed in zijn.

Ik vond het een te mooi kans over een interessant onderwerp om het te negeren. Ik vind zelf dit soort artikelen buitengewoon interessant, want ik heb altijd het idee dat alle andere boekbloggers perfect zijn als het gaat om content creëren en dat ik de enige faalhaas ben. Is niet zo natuurlijk, maar mijn hoofd denkt dat. Maar mijn hoofd vindt wel meer (dat ik dik, lelijk en nooit een leuke vriend vind, omdat ik te dik ben bijvoorbeeld. O, en in spiegels mag ik ook niet kijken, want dan barsten ze).

Quotes uit het boek
Negen van de tien keer vergeet ik de leuke quotes. Ik probeer vaak wel een foto te maken, maar soms zit ik zo in een boek dat ik er totaal niet aan denk. Of wat denk je van een luisterboek? Dan is het helemaal onmogelijk.
De quotes die ik gebruik, haal ik dan ook bijna altijd van Goodreads af. Gelukkig staat daar een mega verzameling met quotes van allerlei boeken.

Foto’s bij andere content (en foto’s in het algemeen)
Ik kan niet fotograferen. Soms lukt een kiekje op Instagram aardig, maar in mooie foto’s met stapels boeken ofzo faal ik jammerlijk. Dus gebruik ik gratis rechtenvrije foto’s en dank ik al die fotografen dat ze hun werk gratis beschikbaar stellen.

Het boek op een foto bij een recensie plaatsen
Ik probeer altijd een mooie foto bij de recensie te zetten die ik zelf heb gemaakt. Resultaat? Negen van de tien keer doe ik het niet. Ik lees veel ebooks en die vind ik toch minder mooi op een foto staan (al kan het wel). En soms heb ik er gewoon geen zin in.

Reacties beantwoorden
Reacties beantwoorden? Wa’s da? Kun je dat eten?

Mailtjes beantwoorden
Regelmatig krijg ik mails van uitgevers met de vraag of ik een boek wil recenseren. Is het een ja, dan krijg je een enthousiaste mail terug. Boeit het boek me niet, dan ben ik niet zo netjes om een ‘nee, bedankt!’ terug te sturen. Meestal niet tenminste. Heel af en toe doe ik het wel.

Bij collega-bloggers een reactie achterlaten
Zie je me vaak onder blogs voorbij komen? Nope. Ik laat namelijk zelden wat achter, ook al waardeer ik al die blogs wel en vind ik het zelf ook leuk om een reactie te krijgen. En in het boekblogwereldje kennen de meeste mensen elkaar wel.
Ik lees wel veel, hoor! Ik ben gewoon een #lurker4evah ofzo

Statistieken bijhouden
Ik ben een ramp als het gaat om statistieken bijhouden. Ik heb het geprobeerd, maar het boeit me gewoon niet. Of er nu 1, 100 of 10.000 mensen mijn blog bezoeken: ik blijf toch wel bloggen zoals ik doe.

Een lijst met nieuwe boeken bijhouden
Veel collega-bloggers doen het al: een lijst met nieuwe boeken inplannen. En ik kan het ook best doen. Heus. Maar waarom zou ik als andere mensen dat al doen? Wat heeft het voor nut dat ik als mosterd na de maaltijd nog even aan kom kakken met het nieuwtje dat volgende maand het nieuwe boek van bestsellerauteur Pluk uitkomt? Om maar even iets te noemen.

Ik geef toe: ik lees die artikelen bij anderen ook niet, want het boeit me vrij weinig welke boeken er nieuw zijn. En wat in mijn interessegebied ligt of mijn favoriete schrijvers, dat krijg ik toch wel mee. Neemt niet weg dat ik ook vaak op Goodreads zie dat een boek dat ik ‘ooit wel wil lezen’ al verschenen is en ik met een niet al te intelligente blik naar het scherm staar.

Maar nu heb ik zoiets van: het past niet bij mij, het past niet bij mijn blog en ik vind het niet leuk. En ik wil alleen maar blogs schrijven die ik leuk vind. En soms ben ik gewoon een failwhale, want dat is hoe ik rol enzo.

Ik lees niets na
Ik lees zelden mijn blogs na, maar plan ze gewoon in. Zo gebeurt het weleens dat er foutjes insluipen. De reden waarom ik dat niet doe, is omdat ik mijn fouten toch zelden of nooit zie, dus dan heeft het vrij weinig zin.

Hebben jullie ook van die dingen die je gewoon maar niet goed kunt op het gebied van (boek) bloggen?

2 gedachten over “Hier ben ik niet goed in als boekblogger

  1. Ik lees mijn blogs ook eigenlijk nooit na. Mijn zusje leest al mijn artikelen en als er een foutje in staat, dan zegt zij het tegen mij haha. Daarnaast vergeet ik inderdaad ook altijd de quotes.
    Marieke onlangs geplaatst…Wrap up meiMy Profile

  2. Dankjewel voor het linkje! En leuk geschreven 🙂 ik maak er nu echt een ding van om quotes te gebruiken bij mijn recensies: ik lees negen van de tien keer ebooks en dan kan ik de mooie stukjes makkelijk markeren. Ik heb daardoor minder foto’s in mijn recensies staan, en als ik een ebook lees maak ik helemaal geen foto’s. Dan maak ik een collage van afbeeldingen van de voor- en achterkant van een boek: kan ook prima!
    Vivian onlangs geplaatst…Waarom de boeken van Jenny Valentine mij verrast hebbenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: