Hier ben ik wél goed in als boekblogger

Hier ben ik wél goed in als boekblogger

Dingen van onszelf niet goed vinden: veel mensen zijn er nogal goed in om aan te stippen wat ze vooral fout doen en wat beter kan. Ik ben daarin geen uitzondering. Ik schreef een blog over waar ik niet goed in ben als boekblogger, maar wat als we het omdraaien? Waar ben ik wél goed in? Dit artikel vond ik trouwens wel een stuk lastiger, want ik ben zo iemand die meer naar negatieve dingen kijkt dan naar positieve dingen. Ik ben zo’n zwartkijker, iemand die bij voorbaat al de slechte dingen ziet. Dus dat dit artikel niet zo uit mijn pen rolt, snap ik wel.

Eigen stijl
Pluizenbol is echt een blog waarin je mijn stijl kunt zien. Zoals bijvoorbeeld de ruitjes op de achtergrond. Papier of bijvoorbeeld lijntjes (want lijntjespapier) zouden veel logischer geweest zijn. De ruitjes passen in niets bij lezen en schrijven en daarom vind ik ze tof.
Maar ook de dingen die ik soms voor mijn blog met Photoshop in elkaar zet, zijn zo mij.

Als een uitgever me vraagt om alleen maar positief te zijn, dan bedank ik vriendelijk.

Regelmatig updaten
Er verschijnen elke week op vaste tijdstippen in elk geval 5 artikelen. Soms 6, soms 7. Maar als bezoeker weet je in elk geval dat je (bijna) elke maandag en woensdag een recensie vindt, op donderdag een bookish artikel dat niet direct over 1 specifiek boek gaat, op vrijdag de vragen van Flow en op zondag meestal iets dat met schrijven te maken heeft. Ik wissel wel af en toe met hoe laat ik artikelen moet laten verschijnen en ik ben er nog niet helemaal over uit.

Eerlijk zijn
Ik durf er prat op te gaan dat ik eerlijk ben in mijn recensies. Ook bij recensie-exemplaren. Als een uitgever me vraagt om alleen maar positief te zijn, dan bedank ik vriendelijk. Ik moest ooit ergens een keer weg, omdat ze ‘me te eerlijk vonden’. Ja, sorry, maar ik doe niet aan huichelen. Sinds die tijd heb ik mezelf voorgenomen dat mijn recensies altijd honderd procent oprecht zullen zijn. Of ik het boek gekregen heb of niet. Niet dat ik het leuk vind om maar twee sterren te geven, absoluut niet. Vreselijk vind ik dat, maar soms kan het gewoon niet anders.

Vooruitwerken
Ik ben zo iemand die probeert om altijd minstens twee weken voor te lopen op de blog, want wat als je ineens ziek wordt en er niets verschijnt? Voor mij zou het stressen zijn als ik op maandag voor die week zou moeten tikken en dat komt de zin niet ten goede.
Ik loop trouwens het liefste een maand voor, zodat in elk geval de basisblogs er staan en mensen altijd wat te lezen hebben.

Pff, dit was een behoorlijk pittig artikel om te schrijven!

Waar zijn jullie goed in op het gebied van (boek)bloggen?

2 gedachten over “Hier ben ik wél goed in als boekblogger

  1. Ik ben ook goed aan het vooruit werken. Op recensies na heb ik bijna alles van July al staan. En ben ik al wat bezig met Augustus. Ik vind het gewoon heerlijk om het op mijn gemak te kunnen doen. Lukt dat ene artikel even niet. Okay dan sla ik het over en ga ik voor de volgende en kom ik een andere keer nog terug bij die ene.
    Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – This Monstrous ThingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: