Hoe ik schrijven en bloggen combineer

Hoe ik schrijven en bloggen combineer

Ik blog over boeken en alles wat erbij komt kijken. Soms geef ik wat schrijftips, maar het merendeel gaat over boeken en lezen.

En daarnaast schrijf ik meerdere manuscripten door elkaar. Zo ben ik bezig met Ongetemd 2 (al ligt deze nu bij de proeflezers), 3 én 4, schrijf ik een verhaal van 80.000 woorden voor de schrijfwedstrijd van Sweek en Kobo en zit ik alweer te denken aan nieuwe verhalen.

Strakke planning & vaste blogdag
Je snapt: Mijn planning is best strak en ik probeer dingen te verdelen over verschillende dagen. Ik zou het graag willen, maar als ik blogs schrijf, vind ik schrijven aan verhalen veel pittiger om de een of andere vreemde reden.

Dat was voor mij een paar jaar geleden dan ook de reden om een vaste blogdag te kiezen, want ik merkte dat het er in de rest van de week bij in schoot, terwijl ik het wel graag wilde doen.

De rest van de week schiet bloggen erbij in, terwijl ik het wel graag wil doen

Maandag is blogdag
Dit is de dag waarop ik blogs schrijf. Ik probeer er op deze dag in elk geval 3 te schrijven en eigenlijk wil ik altijd 2-3 weken vooruitlopen. Op die manier heb ik een beetje ademruimte als ik bijvoorbeeld ziek word of er iets gebeurt waarbij mijn blog niet de prioriteit heeft. Natuurlijk kan ik ervoor kiezen om dan niets te posten, maar dat vind ik niet prettig.

Als ik die dag trouwens ergens heen moet, verschuif ik die blogdag vaak naar zondag. Als ik ergens heen geweest ben, heb ik namelijk geen energie meer over om nog te bloggen die dag.

Recensies plan ik vaak ook in op deze dag (soms zijn ze al geschreven, soms niet), maak ik posts klaar voor Instagram en vind je heel vaak het woord blog in mijn bullet journal.

Ook blogs doordeweeks
Jawel! Als ik een goed idee krijg in de loop van de week, schrijf ik het of helemaal uit of beknopt, zodat ik later nog weet wat het idee was.
Dit doe ik trouwens ook met recensies.

Soms schrijf ik het idee helemaal uit, soms alleen maar een globale opzet

Soms schrijf ik ze meteen uit, soms doe ik het in steekwoorden en soms moet het gewoon een paar dagen bezinken. Maar ik probeer de recensies niet te lang te laten liggen, want het stapelt zichzelf al snel zo op en dat vind ik vervelend.

Dit is mijn blogroutine. Hebben jullie er ook eentje of bloggen jullie wanneer jullie zin hebben?

Eén gedachte over “Hoe ik schrijven en bloggen combineer

  1. Ik ben eigenlijk nog steeds zoekende naar de perfecte routine waarmee ik bloggen, schrijven, moederen en werken zonder al te veel stress kan combineren. Misschien moet ik ook maar een vaste blogdag kiezen zodat ik overige vrije momenten kan wijden aan schrijven. Nu schrijf ik heel vaak ‘s avonds laat als mijn zoontje naar bed is of ik word megavroeg wakker om nog wat te kunnen schrijven voordat hij wakker wordt. Is niet bepaald een relaxte methode
    Joany onlangs geplaatst…Leesmarathons en Online Readalongs van Maart ‘19My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: