I am a proud bookblogger

I am a proud bookblogger

Toen ik in april 2014 besloot om over boeken te gaan bloggen, dacht ik zelf dat ik het niet zo heel erg lang vol zou houden. Ik weet het: misschien niet echt hele positieve gedachten om te beginnen met bloggen. Maar ik ben nu eenmaal niet echt een optimist.

Dipperdedip
Bovendien blog ik al jaren en elke keer kreeg ik na een jaar, soms anderhalf een dip, die wel maanden duurde. Niet altijd, maar soms. En wat kun je meer bespreken dan het schrijven van recensies over boeken? Zat ik er even mooi naast en ik wist ook niet dat ik het anderhalf jaar na die beslissing nog steeds zou doen. Misschien nog wel actiever dan eerst.

In de zomer heb ik wel opnieuw een dipje gehad, maar dat gold ook voor het lezen. Inmiddels ben ik echter alweer helemaal terug en loopt mijn blogplanning inmiddels al tot in het nieuwe jaar … Ik wilde een paar weken vooruitplannen voor NaNoWriMo, maar het was niet de bedoeling om de laatste paar maanden al helemaal vol te plannen. Alleen er was ineens inspiratie en ik stuur inspiratie toch echt niet weg. In september begon ik met de planning voor de rest van het jaar en qua recensies zat ik algauw op eind december. Zo snel dat ik besloot om drie recensies per week te posten, omdat ik anders al in maart 2016 zou zitten als ik niet oplette.

Een idee met een snufje enthousiasme
Op dit moment ben ik blij dat ik geen blogdip meer heb, maar ik weet dat het elk moment terug kan komen en dus wapen ik mezelf door genoeg te schrijven, door dingen in concepten te hebben, ideeën die ik nog moet uitwerken en waarvan ik weet dat ik er enthousiast van word als ik ze uitwerk.

Alleen maar saaie recensies? Echt niet!
Er is veel meer te bespreken dan alleen maar recensies! Natuurlijk zijn recensies wel het allerbelangrijkste, maar er is zoveel meer om over te bloggen. Wat dacht je van de evenementen die er rondom boeken georganiseerd worden? Boekpresentaties, meet & greets, middagen bij uitgevers, sprookjesfeesten … Boeken zijn allang niet meer suf en saai, maar hot en hip.

Door mijn blog heb ik zoveel toffe dingen meegemaakt, zulke leuke en lieve mensen leren kennen. En dan ben ik nog niet eens zolang bezig. Kun je nagaan als je al jaren en jaren over boeken blogt.

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat boekenblogger worden wel mijn beste beslissing ooit geweest is.

2 gedachten over “I am a proud bookblogger

  1. 10 points for the gif, for gryffindor and for YOU! Wat goed dat je al zo lang blogt terwijl je het niet had verwacht! Ik heb het momenteel wat druk, dus ik lees je artikelen wel, alleen ik heb wat minder tijd om te reageren, dan weet je dat 😉 Maar ik wilde even zeggen dat je blog heel leuk is en dat ik altijd denk van “wow, wat post ze veel, ze heeft het echt goed voor elkaar!”. Dus hopelijk blijven alle blogdipjes weg en kan je nog heel lang doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: