Intrigerende boeken die je blijft lezen

Intrigerende boeken die je blijft lezen

Er zijn boeken die je een keer leest en waarbij je zoiets hebt van; Ja, leuk dat ik dit gelezen heb, maar ik ga het niet nog een keer lezen. De boeken die ‘wel oké’ waren, maar geen echte indruk gemaakt hebben.

Mijn herleesboeken

Ik ben niet echt een herlezer, al lees ik soms boeken wel meerdere keren. Omdat ik ze zo goed vond, omdat het te lang geleden is dat ik het boek in mijn handen had of gewoon omdat ik benieuwd ben hoe ik er nu naar kijk. Of omdat ze gewoon ontzettend intrigeren en je onlangs weer nieuwe ideeen over dit boek gehoord hebt die misschien best weleens waar zouden kunnen zijn.

Harry Potter
Zo wil ik al jaren Harry Potter nog eens volledig herlezen, maar dan in het Engels. Alleen komt er niet van, omdat er zoveel te lezen is. Deze serie wil ik graag nog eens herlezen, omdat ik een jaar of veertien was toen ik ermee begon en toen heel anders naar de wereld keek.

Zo vond ik Hermione toen maar vervelend, maar heeft ze door de films toch een plekje in mijn hart verdiend en realiseerde ik me wat voor goed personage ze is. En vergeet alle – goed uitgedachte – details niet.

De Edelsteentrilogie
Ook De Edelsteentrilogie – Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen – is zo’n serie. Niet omdat deze serie zo bizar goed is, want hij is niet te vergelijken met Harry Potter. Maar welke serie is dat wel?

Nee, ik word altijd blij hiervan. Het is een serie met niet al te moeilijke taal, een niet al te moeilijk verhaal en soms heb je dat gewoon nodig.

His Dark Materials
En ook de His Dark Materials van Philip Pullman wil ik nog eens lezen nu ik volwassen ben. Een tijd geleden heb ik de hele trilogie in een band gekocht en dat boek roept al naar me sinds het in de kast staat.

Wink Poppy Midnight
Wink Poppy Midnight is het boek waardoor ik op deze blog kwam. Ik las het boek vorig jaar toen het net uit was en toen vond ik het bizar. Goed, raar, een ontzettend open einde, wat is dit nou? Allemaal dingen die voorbij kwamen, terwijl ik dit boek las. En toen het uit was, had ik dat idee nog steeds.

Een tijd geleden herlas ik het boek voor de leesclub van de Leesbeesten, maar dan in het Nederlands. En ik dacht dat ik nu klaar was met dit boek, dat het niet meer intrigeerde, maar door theorieën die geopperd werden, dacht ik: ik heb nog steeds dingen gemist. Hoe kan dit? Ik moet het nog een keer lezen om te zien of het echt zo is. Door alles, het verhaal, de personages, ga je je afvragen of je het wel goed gelezen hebt.


Dit zijn slechts een paar boeken die ik nog eens wil lezen. Bij sommigen kun je niet anders dan ze keer op keer lezen en je te blijven verbazen over hoe goed ze zijn. En natuurlijk ontdek je elke keer ook weer wat nieuws.

Heb jij van die boeken die je blijft lezen?

3 gedachten over “Intrigerende boeken die je blijft lezen

  1. Harry Potter en de Edelstenentrilogie wil ik ook graag nog een keer helemaal herlezen, gewoon omdat het zulke fijne verhalen zijn en er steeds leuke nieuwe dingen te ontdekken zijn! En ik ben nu wel heel benieuwd naar Wink Poppy Midnight haha, dat lijkt me inderdaad echt zo’n boek dat je meermalen moet lezen om alles te begrijpen en mee te krijgen.
    Vivian onlangs geplaatst…Muziek luisteren tijdens het lezen: do of don’t?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: