Leesbeesten boekenclub: Duizend stukjes van jou

Leesbeesten boekenclub: Duizend stukjes van jou

Vandaag staat de Leesbeesten leesclub in Eindhoven op de planning. Vorige keer ben ik niet geweest, omdat het boek me niet bijzonder leek. Maar Duizend stukjes van jou (of A thousand pieces of you) vond ik een heel goed boek en ik ben dus benieuwd wat anderen ervan vinden. Op het traject Utrecht – Eindhoven is al de hele dag gedoe en ik ben blij dat ik via Oss reis, omdat ik samen met Mariëlle eet voor we gaan. Ondertussen kijken we een aflevering van The Vampire Diaries (ik hou van Damon Salvatore). De reis erheen verloopt niet vlekkeloos, want als we op de snelweg zitten, blijkt dat Mariëlle haar telefoon vergeten is en dus moeten we terug,

In Eindhoven zien we vervolgens de halve stad, hebben we alle stoplichten tegen en komen we een halfuur te laat op de boekenclub. Oeps. Sorry! Hierdoor missen we ook een heleboel vragen, want ze zijn al zonder ons begonnen. Volkomen logisch natuurlijk, want dat zou ik zelf ook gedaan hebben.

Emmy vraagt zich bijvoorbeeld af of het boek science-fiction is en of het een goed boek is om dit genre in te stappen. Ikzelf vind het niet per se sci-fi, al vind ik het ook niet helemaal fantasy. Als instap voor sci-fi vind ik dit wel een goed en toegankelijk boek. Ook wordt er gevraagd naar de cijfers en die variëren tussen de 7.5 en een eenzame 9. Ik geef het boek een 8.
Bij het vervolg zijn mensen bang dat het veel van hetzelfde zal zijn. Hierbij hou ik de kaken op elkaar, want ik heb deel twee al gelezen.

Een boekenkast bij Van Piere.

Ook wordt democratisch het nieuwe boek gekozen en dat wordt *tromgeroffel* Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. Andere boeken die aangeraden worden zijn onder andere De Verborgen Universiteit en Het bottenseizoen. Twee boeken die ik allebei ijzersterk vind, maar ik kies niet voor deze, omdat ik ze al gelezen heb. Hof van doorns en rozen ligt ook op mijn ‘heel snel lezen’ stapel, omdat het een recensie-exemplaar is en ook omdat ik er gewoon heel benieuwd naar ben.

Er is ook tijd om te praten over andere boeken en om te snuffelen tussen de boeken die er staan. Ik neem er zelf twee mee, samen met de sticky bookmarks van Blossom Books die ik al had, maar ben kwijtgeraakt om de een of andere vreemde reden. Oeps, belofte verbroken, want ik zou geen boeken meer kopen.

Landline koop ik, omdat ik die al een aantal keer in mijn handen gehad heb. En Everything everything klonk gewoon goed en ik vind de voorkant tof.

Ook kregen we nog een goodiebag van boekhandel Van Piere waar het was.

En dan is er de terugreis nog …

NS, je bent zo lekker bezig
Het was de hele dag al een vreemd gebeuren op het spoor naar Brabant. Twee keer een aanrijding met een persoon op één dag. Ik dacht nog grappend: wat als er nou nog iets gebeurt? Nee, dat zal toch niet … En dan open ik de app van de NS: ‘Wegens een seinstoring rijden er minder treinen tussen Utrecht en ‘s Hertogenbosch.’ Vervolgens wordt het: ‘Wegens herstelwerkzaamheden rijden er geen intercity’s tussen Utrecht en ‘s Hertogenbosch. Reizigers tussen Utrecht en s’ Hertogenbosch moeten omreizen via Arnhem. Naar verwachting is deze verstoring rond 23:00 uur verholpen.’ Met andere woorden: ik moet over Nijmegen. Uiteindelijk ben ik hierdoor pas om 00:30 thuis, maar goed, ik kom thuis. Dat is met de NS ook altijd nog maar afwachten.

Ik denk dat ik nog wel een keer naar een boekenclub wil, maar dan graag wel vanaf het begin. Misschien volgende maand als ik Hof van doorns en rozen goed vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: