Meer lezen en je challenge halen

Meer lezen en je challenge halen

Iedereen wil meer lezen en die tweehonderd boeken in een jaar lezen. Oké, goed, bijna iedereen. Ik ben ook een van die mensen die dat heel graag wil, maar op de een of andere manier niet altijd lukt. Toch zijn er wel wat tips en tricks om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leest – of meer leest.

Lees elke dag

Het lijkt zo simpel, maar het is misschien wel de meest belangrijke tip. Als je veel wil lezen, zul je er ook iets voor moeten doen. Het is niet dat er met weinig inspanning veel gelezen wordt. En daarbij is het ook hartstikke leuk om het gewoon elke dag te doen. Je krijgt routine en het gaat in je systeem zitten als je het elke dag doet.

Plan het in als taak bijvoorbeeld. Zelf zet ik het in mijn bullet journal als ik erg druk ben – of gewoon geen zin heb. Op die manier lees ik en anders doe ik het niet. Nu kun je zeggen: maar doe je het wel voor je plezier als je het in moet plannen? Ja, is mijn antwoord daarop. Maar soms is het gewoon zo druk in mijn hoofd dat ik er simpelweg niet aan denk.

Het werkt motiverend om met andere mensen om te gaan die het ook heerlijk vinden om in een boek te duiken.

Ga om met meer lezers

Als je omgaat met mensen die ook van lezen houden, duurt het niet lang of er worden boeken aangeraden en voor je het weet, lees je er ook veel. Het werkt motiverend om met andere mensen om te gaan die het ook heerlijk vinden om in een boek te duiken.

Ga naar een leesclub

Een leesclub is superleuk en helemaal niet ouderwets. En het is ook helemaal niet per se zo dat het oude mensen zijn die alleen maar literatuur lezen. Genoeg jongeren die bij een leesclub zitten. Er zijn er verschillende in het land. Is er in de buurt nog geen eentje? Organiseer hem zelf!

Audiobooks en ebooks

Heb je elke dag een uur reistijd, maar geen zin om een boek mee te slepen? Op je telefoon kun je ook prima ebooks lezen. Zo zorg je ervoor dat je en meer leest en je tijd nuttig besteden, want lezen is je tijd nuttig besteden. Dat weet iedereen. En wie weet kun je nog wel een paar bladzijdes lezen op het toilet op je werk.

Heb je saai werk? Dan kan een audiobook ideaal zijn. Net als wanneer je bijvoorbeeld een hobby als kleuren hebt. Dan sla je twee vliegen in een klap.

Reading challenge instellen

En last but not least: Stel je een reading challenge in. Dit werkt niet voor iedereen, maar wel voor mij. Ik ga daardoor vaak veel meer lezen en ontdek nog weleens boeken die ik anders nooit ontdekt zou hebben.

Heb jij nog een andere manier om meer te lezen? Laat het vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: