Mijn schrijfplannen voor het najaar van 2018

Mijn schrijfplannen voor het najaar van 2018

Nu Ongetemd al een tijdje uit is, zou ik misschien op mijn lauweren kunnen gaan rusten. Het ei … eh, boek is immers gelegd en bestaat. Helaas kan ik nu niet uit mijn neus gaan eten en de buren de hele dag begluren. Nou ja, het kán wel (hallo inspiratie!), maar het is niet de bedoeling. Maar wat ga ik dan wel doen, behalve niet uit mijn neus eten?

Verwilderd
Als eerste is daar Verwilderd, het vervolg van Ongetemd, over de zus van Riley, River. Dat boek staat op de planning om volgend jaar september te verschijnen. September is een schatting, want ik hoop dat het eerder lukt, maar ik wil het goed doen en niets overhaasten. Het voordeel met Ongetemd was dat het verhaal al af was, dat ik alleen dingen samen moest voegen. Verwilderd moest nog geschreven worden toen Ongetemd al uit was. Ik was wel begonnen, maar was op 25%. De rest heb ik in de afgelopen paar maanden geschreven dus.

Het uitgeven van Ongetemd is ook echt een leerproces geweest en heb een beetje geleerd wat wel werkt, maar ook wat niet werkt. Ik ga ook zeker een aantal dingen anders ga doen dan afgelopen keer. Ik weet nu beter wat ik zoek en waar mijn valkuilen zitten. Wat voor soort redacteur ik zoek en hoe het hele proces gaat. Ik weet dat ik bloggers meer de tijd moet geven om een ARC te kunnen lezen en dat de papieren boeken er voor de verschijningsdatum moeten zijn.

Het uitgeven van Ongetemd is ook echt een leerproces geweest.

Kortom: Verwilderd moet beter worden dan Ongetemd was. Misschien leg ik mezelf nu iets teveel druk op, maar ik heb geleerd en hopelijk is dit boek nog beter. En ik wil nooit half werk afleveren om ‘maar snel’ te zijn. Ik wil een goed boek op de markt brengen, geen afgeraffeld boek. En als dat meer tijd kost dan gepland was, dan is dat maar zo.

Wat ik daarnaast nog moet doen
Naast Verwilderd schrijf ik aan het derde deel van de Ongetemd-serie, wil ik een begin gaan maken met de contemporary Young Adult die ik ook uit wil gaan geven (hopelijk in 2021) en is er nog een kort New Adult sportverhaal dat afgemaakt moet worden. Er is een sprookje dat ik heel graag eens af wil maken en wil publiceren, net als een fantasyverhaal dat een volwassener sausje moet krijgen.

Er is NaNoWriMo wat me – zoals altijd – een hoop tijd gaat kosten en er is mijn blog waar bijna dagelijks een blog verschijnt. Ik vind het niet erg dat het tijd kost, absoluut niet. Ik houd van schrijven (meestal, soms even niet) en dan vind ik zowel blogs als boeken fijn.

Het is duidelijk: het wordt een druk najaar!

Heb jij al plannen gemaakt voor de komende paar maanden? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: