Muziek luisteren tijdens het lezen

Muziek luisteren tijdens het lezen

Muziek: het is iets dat in mijn leven toch wel regelmatig terug komt. Ik ga naar concerten, doe inspiratie op voor namen in liedjes en luister ernaar tijdens het bloggen. Dan zou je denken: dan luister je zeker ook muziek tijdens het lezen van een boek? Als het zo belangrijk voor je is? Maar het antwoord is nee. Ik luister vrijwel nooit muziek tijdens het lezen.

Waarom ik dat niet doe
Bij de meeste dingen die ik doe, luister ik dus muziek. Bij bloggen, bij schrijven, bij de was vouwen… maar niet bij lezen. Waarom ik dat niet doe, weet ik zelf ook niet zo goed. Misschien omdat ik dan mee ga zingen of verdwaal in de songtekst of in het gevoel van de songtekst. Ik ken teveel nummers die ik mee wil zingen – en teveel nummers die ik stom vind en moet skippen. Dat zijn allemaal dingen die me uit mijn concentratie halen en die ervoor zorgen dat ik afgeleid word. Ook heb je dan kans dat ik een bepaald liedje aan dat nummer koppel. Soms niet zo erg en soms dus wel, omdat ik dat nummer dan nooit meer kan luisteren zonder aan dat boek te denken – vooral erg vervelend als ik het een slecht boek vond.

 

Wat ik dan wel doe
Is het dan stil als ik lees? Nee, dat meestal ook niet. Vaak luister ik naar regen en onweergeluiden (doe ik trouwens ook als mijn hoofd vol is), omdat het lekker ontspannend is en ervoor zorgt dat ik me lekker comfortabel en cozy voel in mijn bedje. Soms heb ik dat nodig en vooral na een drukke dag. Hieronder is zo’n lijst te vinden. Zelf heb ik geen vaste lijst, ik zoek gewoon iets op op Spotify. Ik kies soms trouwens ook weleens voor een knappend haardvuurtje, een koffietentje of de zee – maar die twee toch minder vaak omdat het meestal op mijn zenuwen werkt.

Soms luister ik weleens muziek, maar dat zijn meestal rustige nummers zoals bijvoorbeeld Sign of the Times van Harry Styles. Ben niet echt een Harry fan, maar ik vind dat nummer echt heel fijn. Zijn hele solo-cd trouwens. Op internet heb je bijvoorbeeld Noisli waar je dingen zelf samen kan stellen, maar dan moet je wel een internetverbinding hebben. In Spotify kun je lijsten op offline zetten.

Luister jij muziek tijdens het lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: