NaNoWriMo 2017: Wat ik ga doen enzo

NaNoWriMo 2017: Wat ik ga doen enzo

Het is eind oktober en dat betekent dat mijn favoriete maand van het jaar weer voor de deur staat: National Novel Writing Month. Elk jaar in november schrijven heel veel mensen wereldwijd vijftigduizend woorden aan hun novel.
Als je meer wilt weten kun je de zoekfunctie hier op pluizenbol gebruiken. Dan kom je verschillende artikelen tegen die ik eerder op mijn site schreef ūüôā

Anders dan andere jaren
Uiteraard doe ik dit jaar zelf ook weer mee, net als de afgelopen twaalf jaar. Mocht je meedoen en me toe willen voegen als writing buddy, dan kan dat hier. Dit jaar is er echter een ding anders, want dit jaar ga ik voor het eerst de Nederlandse regio leiden Рsamen met nog een paar fantastische meiden. Dat houdt dus in dat je mensen motiveert om verder te schrijven, maar ook dat je dingen organiseert als het beginfeestje.

In het buitenland wordt het ook van de regiobazen verwacht dat ze schrijfbijeenkomsten organiseren, maar in Nederland zijn we veel meer van: kunnen we zelf prima. Overigens ga ik er wel eentje organiseren (die in Utrecht), maar dat deed ik al toen ik nog gewoon lid was.
En je móét dus vijftigduizend woorden halen. Nu maak ik me geen zorgen dat het niet lukt, want hé, ik red het al twaalf jaar, maar toch legt het stiekem wel wat extra druk op, moet ik bekennen.

Wat ik ga doen om die woorden te halen
Dit jaar ga ik verder met wat ik vorig jaar al schreef. Of beter gezegd: ik begin opnieuw met beide verhalen. Het ene verhaal is Harten Jagen, een hervertelling van Roodkapje. Aan dit verhaal werk ik al drie jaar, maar komt er steeds maar niet goed uit. Het andere verhaal gaat¬†Ongetemd 2 (titel hou ik nog even voor mezelf) zijn en gaat over River, Riley’s zus. Eigenlijk zou ik moeten herschrijven, maar het ziet er naar uit dat Ongetemd af is en dus bij de proeflezers ligt. Op dit moment kan ik er zelf niet zoveel meedoen.

Waar gaan ze dan over?

Harten Jagen

De eenentwintigjarige Crimson Vilkas dacht dat ze de dans zou ontspringen en dat zij geen sprookjesfiguur zou zijn, maar helaas is ze Roodkapje. Om de liefde van haar leven te vinden, moet ze op zoek naar de wolf om zijn hart eruit te snijden. Alleen dan zal ze de ware liefde vinden.

Maar terwijl ze haar best doet om haar familie tevreden te houden, gebeuren er allemaal dingen in de stad waar Crimson woont. Er is bijvoorbeeld een drug met als bijwerking: je grootste angsten herbeleven.
Ze wordt zelf met de gevolgen geconfronteerd wanneer haar oudste broer Carnelian het gebruikt heeft en ze hem meer dood dan levend op straat vindt. Ze zweert wraak, maar waar moet je in vredesnaam beginnen als je enige aanknopingspunten blond haar en een tatoeage zijn?

En wat moet ze met die wolf als hij niet blijkt te zijn wie ze verwacht dat hij is?

Ik maakte er een Pinterest-board van die je hier kunt vinden.

Ongetemd #2 (niet de offici√ęle¬†flaptekst)

River heeft nogal een reputatie als het gaat over haar liefdesleven, maar ze lijkt er niet mee te zitten. Voor de buitenwereld lijkt ze gewoon dol op tijdelijke pleziertjes, maar ze is goed in het laten zien wat ze wil laten zien aan de buitenwereld. Niets is wat het lijkt is haar op het lijf geschreven.

Voor haar ouders is River de perfecte dochter – behalve dan dat gekleurde haar -, maar zij weten niets van haar dubbelleven en waarom ze ooit gezworen heeft dat ze nooit meer van iemand zal houden en haar angsten die daarmee samenhangen. En dan ontmoet ze Sage bij een concert en wordt alles compleet anders.

Sage is niet bepaald de vangst van de eeuw. Althans, dat vindt hij zelf. Door zijn verleden is hij het vertrouwen in de mensheid – en zichzelf – compleet geraakt en is het liefste alleen met zijn computer. De enige die hij vertrouwt is zijn beste vriendin Valerie die hem al jaren kent en precies weet wat hij meegemaakt heeft. Ze is ook de enige die hem altijd is blijven steunen en hem af en toe naar buiten sleurt.

En dan komt hij River tegen. Natuurlijk kent hij alle verhalen over haar en loopt het liefste in een grote boog om haar heen, maar op de een of andere manier trekt ze hem aan zoals een magneet ijzer aantrekt. Hij ontrafelt haar stukje bij beetje en ontdekt dat ze veel meer is dan de flirt, dat ze veel meer littekens op haar ziel heeft dan de wereld weet en misschien wel meer dan hij.

Het Pinterest-board vind je hier.

Ik ben benieuwd hoe ver ik met deze twee verhalen ga komen en hoe november dit jaar voor mij gaat lopen. Ik heb er in elk geval zin in! Mochten je vragen hebben over dit toffe ding, dan mag je ze natuurlijk altijd stellen. En ik wil ook best mensen een schop onder hun kont geven als het nodig is.

Doen jullie ook mee? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: