NaNoWriMo: Week 1

NaNoWriMo: Week 1

De eerste week van NaNoWriMo zit er bijna op. Vandaag is het dag 7 en dus is wat mij betreft de eerste week wel zo’n beetje voorbij. Voor mij dus ook het meest lastige week van het jaar, maar voor de meeste mensen geldt dit in de tweede week. Maar ik moet het net weer even anders doen, haha. Beetje jammer.

Eerste dag
Op dag 1 probeer ik altijd om zoveel mogelijk woorden te schrijven, al weet ik dat het meestal totaal niet lukt en nu was het ook geen uitzondering. Op dag een werd ik door nogal veel dingen afgeleid waaronder mijn fiets die een iets grotere beurt kreeg dan verwacht. En daarbij zat ik ook niet helemaal lekker in mijn vel, dus ik kan wel zeggen dat ik betere eerste dagen heb gehad aka alle andere jaren.

Toch nog op gang
Maar gelukkig is een eerste dag maar een eerste dag en zegt dat niets over de rest van de maand. Op dag twee – en dag drie – had ik meteen een write-in en die vind ik – hoewel ik er niet zoveel doe – altijd zo goed voor mijn motivatie. Meestal ga ik een paar dagen na een write-in als een idioot en kom ik op gang. Bij elke write-in probeer ik minstens 2500 woorden te schrijven. Dat is inclusief de treinreis – als die er is -. In Nijmegen kwam ik net op de 1800, in Eindhoven ging ik er overheen met zo’n 2700 woorden, maar ik was met allebei productief.

En ook de zaterdag en de zondag – dag 4 en 5 – gingen erg goed. Op zondag had ik de eerste 11.500 woorden – ook wel 11.5 k day genoemd – dag, dus dat ging heel erg goed. Dag 6 en 7 moet ik jullie nog even schuldig blijven, omdat ik deze blog gister schreef en op dat moment alleen nog maar blogs geschreven had.

Dat het de laatste paar dagen zo goed gaat, is deels te danken aan de Harry Potter crawl.

De wat?

Ik hoor het jullie bijna denken: wat is dat? En de mensen die meedoen denken nu misschien wel: kan ik dat ook doen?
De Harry Potter crawl is een iets waarbij je allemaal opdrachten uitvoert om zo meer woorden te krijgen. Zo begin je de crawl met een woordsprint voor honderd woorden. Voor mij is het het eerste jaar dat ik zoiets doe, maar ik vind het dus echt heel erg tof en motiverend om te doen, want ik wil toch die jaren afronden. Inmiddels is het eerste jaar af en ben ik aan jaar twee begonnen. En ik heb er echt wel wat woorden aan overgehouden. Echt heel fijn dus.

Ik hoop aankomende week toch beter verder te gaan dan in het begin van week 1. Gelukkig loop ik voor op mijn eigen schema, dus daar ben ik erg blij mee. Nu nog volhouden. Iedereen die ook meedoet: veel succes!

Doen jullie ook mee? 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: