Nieuwe Nederlandse uitgever voor The Lunar Chronicles

Nieuwe Nederlandse uitgever voor The Lunar Chronicles

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer is een van mijn favoriete series in het Engels en immens populair. Je boeken worden tenslotte niet zomaar in maar liefst 37 landen vertaald. De fans hebben zelfs een eigen naam: Lunartics. De eerste twee delen las ik trouwens in het Nederlands, maar de vertaling van drie liet op zich wachten. En wachten. En toen kwam de mededeling dat de serie niet verder vertaalt gingen worden, omdat ze te weinig opbrachten.

Nu kan ik zelf prima Engels, dus voor mij is het niet zo’n probleem. Toch bleef ik het jammer vinden dat er voor de Nederlandse lezers een prachtige serie onafgemaakt bleef. Want de serie kan zich meten aan toppers als Shatter Me en Divergent als je het mij vraagt.

En toen ontving ik vanmorgen een mail. Een persbericht van Blossom Books om precies te zijn met daarin de mededeling dat deze uitgever The Lunar Chronicles uit gaat geven! Waaaah! Zo tof!

Zin in dit project

Uitgever Myrthe Spiteri heeft enorm veel zin in dit project: ‘We zijn heel erg blij dat we Marissa Meyer aan onze lijst kunnen toevoegen. Ze schrijft fantastisch; het is niet voor niets dat de serie in 37 landen is vertaald, de boeken internationale bestsellers werden en de ene na de andere starred review kregen. We zijn ook zo vaak door lezers benaderd over deze serie “of wij ‘m niet wilden doen” dat ik helemaal geen twijfels over deze serie heb. Toen we het aan onze ambassadeurs vertelden, werden ze helemaal wild. Ik denk dat Manteau in Nederland gewoon iets te vroeg was.’

Eerst Heartless
Eerst gaat de uitgever Marissa’s nieuwste boek uitgeven: Heartless. Dit boek verschijnt in november 2016 in het Nederlands, zo dicht mogelijk op de Amerikaanse uitgave. Dit vind ik persoonlijk heel erg slim. Heartless gaat over het achtergrondverhaal van de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland.

The Lunar Chronicles

In deze serie bewerkte Marissa Meyer eeuwenoude sprookjes als Assepoester (Cinder), Roodkapje (Scarlet), Rapunzel (Cress) en Sneeuwwitje (Winter) door er science-fiction elementen aan toe te voegen en zo compleet nieuwe verhalen te bedenken. En dat heeft ze heel tof gedaan als je het mij vraagt.

Begin 2017 volgen de eerste Nederlandse edities van Cinder en Scarlet die opnieuw uitgegeven gaan worden. Daarna zal de rest al snel volgen. De serie is inmiddels compleet af in het Engels.

En gelukkig houdt Blossom Books de originele covers, want die zijn zo mooi. Ik ben vooral fan van Cinder en Winter.

Overname van boeken

Blossom Books heeft eerder al boeken overgenomen die al eerder verschenen in het Nederlands. Zo deden ze dit al zeer succesvol bij Jandy Nelsons De hemel begint bij je voeten. Binnen anderhalve maand kwam er een herdruk.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de Nederlandse fans The Lunar Chronicles ook die kans gaan geven. Ik in elk geval wel.

 

 

3 gedachten over “Nieuwe Nederlandse uitgever voor The Lunar Chronicles

  1. Dat is echt super gaaf! Ik heb de boeken al in het engels gelezen, maar ik zou ze best nog eens in het nederlands willen lezen!
    Ik denk dat dit best wel een succes gaat worden! 🙂

    Ik kijk ook uit naar het boek Heartless!!
    Henriet onlangs geplaatst…Sprookjes tagMy Profile

  2. Ik wil deze boeken al zo lang lezen! Ik kan niet wachten om ze allemaal te hebben, dan passen ze bij de rest van de mooie boeken van Blossom Books in m’n boekenkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: