Nieuwe reading challenge 2018

Nieuwe reading challenge 2018

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuw begin en goede voornemens, maar voor ons boekenwurmpjes betekent een nieuw jaar nog iets anders: een nieuwe reading challenge. Een nieuw jaar om je reading challenge wel te halen (of juist niet) en vooral ook om weer een heleboel nieuwe boeken te lezen. Ook ik ga dit jaar zeker weer aan een reading challenge beginnen. Ik heb het de afgelopen paar jaar gedaan en het bevalt me eigenlijk prima. Het is toch een soort van extra motivatie om te lezen.

Niet zo extreem
Waar ik vorig jaar voor 200 boeken ging, doe ik dat minder iets minder heftig. Ik ga dit jaar gewoon weer voor 100 boeken. Dat is 2 boeken per week, dus dat is prima om te doen. Lees ik meer, dan is het prima. Ik ben van plan om in 2018 wat dikkere boeken te lezen zoals Nimmernacht waar ik heel erg benieuwd naar ben. Dit jaar moet het voor meer gaan om het lezen en niet om die challenge. Zeg ik nu, haha. Wie weet wat ik dit jaar nog besluit.

Afgelopen jaar vond ik het soms best weleens pittig en ik geef toe dat ik boeken pakte die snel uit waren. Niet allemaal, maar ik heb er wel een aantal gehad. En ik schoot in de stress van de paar leesdipjes die ik had, maar dat is hopelijk minder als ik minder hoef te lezen.

2018: het jaar waarin ik lezen weer leuk ga vinden omdat ik het wíl en niet omdat het móet.

Hebben jullie al een idee wat en hoeveel jullie gaan lezen?

Eén gedachte over “Nieuwe reading challenge 2018

  1. Dikkere boeken laat ik vaak liggen om precies dezelfde reden. Ik wil mijn challenge halen. Gek eigenlijk, want we willen toch allemaal alleen maar lezen?
    Vorig jaar stond mijn doel op dertig boeken, maar ik eindigde met 49. Omdat daar een leesdip van een paar maanden inzat, heb ik dit jaar voor 50 boeken gekozen. Haal ik het niet,dan niet. Geen ramp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: