Notitieboekjes gebruiken

Notitieboekjes gebruiken

Ik hou van notitieboekjes. Al mijn hele leven koop ik er veel te veel en de helft gebruik ik niet – of maar half, want dan ben ik het weer zat en begin ik liever aan een nieuwe. Maar ik probeer mezelf nu te dwingen om eerst eentje vol te maken voor ik aan een nieuwe mag beginnen. Het resultaat: Ik ben in een stuk of zes boekjes bezig op dit moment.
Maar waar gebruik ik die notitieboekjes nou eigenlijk voor?

Gebruik van notitieboekjes
Ik ben de eerste om toe te geven dat ik niet de meest gemakkelijke persoon ben als het gaat om notitieboekjes. Het papier moet precies goed zijn, het liefste heb ik blanco pagina’s en het moet lekker en goed openslaan. Jaren kocht ik die van Moleskine, omdat ik gewoon heel fijn vind. Maar ze zijn duur, dus belandden er bij winkels als Action en Hema ook weleens notitieboekjes in mijn mandje.

Ik gebruik mijn notitieboekjes keurig voor notities. Voor stukjes verhaal, stukjes voor mijn blog – ideeën of gewoon een stukje artikel -, dingen die me dwars zitten, maar ik doe er meer mee. Soms handletter ik erin en dan kleur ik de achtergrond met waterverf. Dus dan is het belangrijk dat het papier dat wel een beetje wil. Ik hou van notitieboekjes waar ik al deze dingen kan combineren.

Computer of met de hand
Sommige mensen vinden schrijven met de hand vreselijk en doen dat dan ook nooit meer, maar ik vind het zo nu en dan wel fijn om met de hand te schrijven, want op die manier wordt je niet afgeleidt (als je tenminste niet gaat zitten tekenen in plaats van schrijven) en soms helpt het gewoon om juist die blog te schrijven die er op de computer niet uit komt. Soms werkt de computer beter en soms een notitieboekje.

De opschrijfboekjes met tekst van Mwah.

Leuke voorkant
Waar ik een sucker voor ben, zijn teksten en een kraftachtige voorkant. Een kraftvoorkant is meestal bruin en dit kun je customizen. Toen ik benaderd werd door Patty van De Gouden Zebra/Interstat/ImageBooks met de mededeling dat er notitieboekjes in de collectie zijn opgenomen, heb ik er eentje aangevraagd als recensie-exemplaar.

Het fijne aan deze boekjes is dat er zoveel blanco pagina’s in zitten als die met lijntjes. Dan kun je dus aan de ene kant een tekening maken en aan de andere kant je to do lijstje van vandaag. Of welke films je nog wilt zien of wat dan ook. Daar vind ik heel erg prettig.

Voor mannen en vrouwen
Ik kreeg dus de kleine versie van bruin kraftkarton en met de tekst: Fantasie je nou wel. Het boekje is van heel erg stevig karton. Erin vind je een leeslintje en om het dicht te houden, zit er een elastiek omheen. In het begin ging het boekje wat lastig open en was het wat stroef, maar inmiddels heb ik daar geen last meer van.

Maar ze hebben – zoals je ziet op de foto hierboven – ook een zwarte variant. Ik vind het leuke aan deze boekjes dat ze zowel voor vrouwen als voor mannen kunnen. Je bestelt ze hier.

En notitieboekjes zijn misschien ook wel leuk voor de mensen in de toekomst. Lijkt me geniaal als ze zo’n boekje vinden en weten wat we honderd jaar geleden dachten, haha. En soms is het ook gewoon leuk om terug te bladeren.
Het boekje met de tekst Fantasie je nou wel is een recensie-exemplaar en gekregen van de uitgever. Bedankt!

Houden jullie ook zo van notitieboekjes? En gebruiken jullie er eentje en maken jullie die helemaal vol of zijn jullie een boekje na een paar bladzijdes ook weer zat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: