Plannen: Digitaal plannen

Plannen: Digitaal plannen

Als je me al een tijdje volgt, heb je misschien mijn jubelverhalen weleens gelezen over hoe fijn ik een bullet journal vind. Het zorgt ervoor dat mijn hoofd opgeruimd is en dat ik een beter idee heb van wat ik allemaal moet doen op een dag.

 

‘Ik zie voor me wat ik moet doen, dus word ik productiever’

En het zorgt er ook voor dat ik productiever ben. Dat komt alleen maar omdat ik nu letterlijk voor me zien wat ik moet doen. Ik begon met een bullet journal begin 2017 en in de tussentijd is er wel wat veranderd. Er zijn dingen bijgekomen en dingen weggegaan. Mijn stijl is veranderd: van heel druk naar minimalistisch (maar dat kan zo veranderen. En er is nog een verandering geweest die ik heel recent heb doorgevoerd.

Een bladzijde uit mijn digitale bullet journal

Digitaal plannen
Ik kocht aan het begin van januari een nieuwe tablet en besloot om een tijdje te zien of digitaal plannen me ook bevalt en het antwoord is ja! Ik vind het heel fijn om te doen.

Het is milieuvriendelijker en scheelt ruimte.

Plannen op een tablet zorgt ervoor dat je geen notitieboekje meer nodig hebt en dat je geen geld kwijt bent aan pennen, washitape, stickers en ander spul (al is dat kopen wel heerlijk). Je hoeft niet meer te printen en het bespaart ruimte, want je hebt alleen de tablet nodig. Daarnaast kun je gemakkelijk dingen verplaatsen.

Maar het heeft natuurlijk ook nadelen, want er doorheen bladeren is bijvoorbeeld een stuk minder leuk en je plank staat ook niet meer heerlijk vol met allerlei blaadjes. En op papier schrijven geeft ook altijd een heel ander gevoel.

Ik vind het fijn, maar ik blijf voorlopig én digitaal en op papier plannen. Alleen al omdat die iPad kapot kan gaan en omdat ik mijn washitape toch ergens in op moet maken.

Wat je nodig hebt
Zelf plan ik op een iPad met de Apple Pencil – dit is een soort pen/potlood waarmee je op de tablet schrijft. Qua apps gebruik ik Goodnotes 5 en mijn plaatjes haal ik van Pinterest of Pexels af.

Plan jij digitaal? Of doe je het nog op de ouderwetse manier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: