Reading challenge: gehaald of niet?

Reading challenge: gehaald of niet?

In boekenland is de Reading Challenge van Goodreads altijd een dingetje. Aan het begin van het jaar stel je een doel in van te lezen boeken en naarmate het jaar vordert, verhoog je hem, verlaag je hem (als je mij bent dan) en loop je op een bepaald moment nogal achter (tip: ga niet naar Pinkpop of lees daar gewoon keihard door). Ik doe al wat jaartjes mee met de challenge en ik ben een van de gelukkige mensen die hem totnutoe altijd gehaald heeft. Ook in 2017 kan ik zeggen: Ik heb hem binnen!

Record verbreken

Ik had dit jaar een doel: meer boeken lezen dan afgelopen jaar. En dat waren er nogal wat – 191 om precies te zijn -, dus ik wist dat ik flink door moest gaan lezen om mezelf in te kunnen halen. Op een bepaald moment was ik echt bang dat ik de achterstand echt niet meer in zou gaan halen, maar ik had geluk en wist toch weer in te lezen. Dit jaar heb ik heel veel toffe boeken gelezen. Sommigen waren zo uit, over anderen deed ik langer. Sommige vielen tegen, anderen honderd procent mee. Dit jaar las ik voor het eerst wat boeken niet uit, omdat ik ze gewoon echt niet boeiend vond en het leven is te kort voor stomme boeken.

Dit jaar ontdekte ik ook dat ik luisterboeken ook erg prettig vind, dus daar zit ook een deel van bij. Sommige mensen zullen ze niet meerekenen, maar wat mij betreft zijn het nog steeds boeken en mogen ze dus best meegenomen worden in het totaal.

Alle boeken die ik las en luisterde (niet per se op volgorde)

Volgend jaar niet weer

In 2018 ga ik zeker weer een reading challenge doen, maar ik denk niet dat ik ook dit jaar een poging ga doen om mijn huidige record te verbreken. Ik denk dat ik gewoon lekker voor 100 boeken ga. Mezelf kennende ga ik daar wel overheen, maar dat maakt niet uit. Dit jaar voelde het soms wel een beetje of ik las voor de challenge en daar heb ik geen zin in. Ik weet dat ik het kan en het is goed zo.

Hebben jullie je doel gehaald? Gaan jullie volgend jaar weer meedoen?

3 gedachten over “Reading challenge: gehaald of niet?

  1. Ik heb zelf mijn leeschallenge niet gehaald. Dit was 35 boeken en ik heb er maar 22 gelezen. Toch ben ik nog wel trots geweest. Zeker omdat ik het afgelopen jaar bijna volledig in een leesdip heb gezeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: