Reading Challenge: Hoe staat het ervoor?

Reading Challenge: Hoe staat het ervoor?


De eerste boeken van 2015.

Ik heb het af en toe over de reading challenge van Goodreads gehad. Ik begon optimistisch, want vorig jaar las ik tenslotte ook 145 boeken in een jaar. Dat zou helemaal goed komen.

Leesdips en leesdoelen
En toen werd ik getroffen door een stevige leesdip waardoor ik misschien tien, twintig bladzijdes las. Het was op een bepaald moment zelfs zo erg dat ik zes boeken achterliep. Ik heb een paar keer met mijn vinger boven mijn muisknop gehangen om mijn leesdoel te verlagen, maar ik besloot om het niet te doen, om nog even door te gaan. Het was immers maart.


Ook deze boeken las ik dit jaar

Readathons for the rescue
En toen deed ik mee aan een readathon, een soort marathon voor boeken. En nog één. En nog één. Dat is echt ideaal wanneer je achterloopt. In elk geval voor mij, want ik werd weer gemotiveerd om door te lezen. Door het competitie-aspect met dit soort dingen las ik sneller dan ik normaal gedaan zou hebben.
En ook boektober droeg hier een flinke steen aan mee, want die maand las ik maar liefst zeventien boeken.


Dit las ik ook …

Voor op schema
Ik haalde mijn schema voor die honderd boeken per jaar en ik ging er overheen met één, twee en uiteindelijk achttien boeken. Het is vijftien november als ik dit schrijf (maar dan een aantal uur eerder dan dat ik dit artikel ingepland heb) en inmiddels heb ik mijn reading challenge voor het derde jaar op rij gehaald met nu 105 boeken.


Las ik dit ook allemaal? Sommige boeken voelen echt alsof ik ze jaren geleden las in plaats van in 2015.

Het zullen geen 145 boeken worden dit jaar en die 150 zijn al helemaal niet haalbaar, maar 110 moeten lukken. Misschien 120 als ik geluk heb, maar ik ben allang blij dat ik in elk geval 100 gehaald heb. En dat ik uit die leesdip ben, want ik haat leesdips. Die zijn echt verschrikkelijk.

Ik ben nu nog in twijfel of ik mijn doel op moet hogen of het gewoon zo lekker moet laten staan, omdat het mijn eigenlijke doel was.

En dit zijn de meest recente boeken die ik las, behalve List & Leugens. Ik was een beetje aan het rommelen met Goodreads en toen kreeg ik List & Leugens niet meer op ongelezen, dus ik heb besloten om hem te laten staan. Note to self: niet rommelen met Goodreads, vindt ‘ie niet leuk. Maar uiteraard ga ik dit boek nog wel lezen, ook al heb ik hem al in het Engels gelezen.

Het waren elf maanden en een beetje vol goede, ontroerende, mooie en soms ook draken van boeken die zo slecht waren dat ik alleen maar heel hard kon huilen. En wie weet wat er nog bij komt in de komende zes weken (ongeveer).

3 gedachten over “Reading Challenge: Hoe staat het ervoor?

  1. Wauw wat heb je veel gave boeken gelezen! Ik had mijn doel dit jaar op 40 staan (want in januari had ik nog niet eens een boekenblog!) en die haalde ik volgens mij eind oktober. Nu ben ik alvast aan het bedenken welk doel ik mezelf voor volgend jaar ga stellen. Ik zit te denken aan 75, maar misschien is dat wel iets te hoog gegrepen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: