Recensie: Before I Go

Recensie: Before I Go

Before I Go is het tweede boek dat ik van Colleen Oakley las. Grappig dat ik eerste haar tweede boek las en dit haar debuut is. Ik kwam het boek tegen als luisterboek en vond haar vorige boek erg goed, dus ik besloot om dit boek te gaan luisteren, ook al had ik geen idee waar het over ging.

Op sommige momenten voelde ik bijna de angst en het verdriet van de bladzijdes druipen.

Het onderwerp is heftig, heel erg heftig. Zeker omdat ik in privé-kringen te maken heb gehad met borstkanker en elk jaar blijft de jaarlijkse uitslag erg spannend. Daarvoor was kanker er ook wel, maar toch anders. Om het onderwerp heb ik even overwogen om ermee te stoppen, omdat ik geen zin had in zo’n zwaar thema en bang was voor net zo’n tranendal als bijvoorbeeld The Fault in Our Stars. Toch ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb.

Ik vond Before I Go ondanks het zware thema helemaal niet echt zwaar. Ja, op sommige momenten, dan voelde ik bijna de angst en het verdriet van de bladzijdes druipen. Maar voor een deel gaat het gewoon over Daisy.

Before I Go gaat over ziek zijn, maar tegelijkertijd ook niet. Je volgt hoofdpersoon Daisy die te maken krijgt met de diagnose: je wordt niet meer beter. Een diagnose die van alles doet bij haar, maar net zo goed bij haar geliefden. Haar man Jack bijvoorbeeld. Het boek draait ook voor een groot deel om hoe zij is en groeit als personage. Schokkende plotwendingen hoef je hier absoluut niet te verwachten, want die zijn er niet.

Toch miste ik ze absoluut niet, want ik vond Daisy een erg prettig personage. Ze is een sterk personage en komt voor mij echt heel goed uit de verf. Voor mij komt ze ook echt wel tot leven. Ze voelt van alles bij de diagnose en dat zijn niet altijd de positieve dingen, maar er zitten ook zekere nare dingen bij.

Before I Go heeft me niet aan het huilen gebracht, maar wel bijna. Ik moest even heel, heel, heel hard slikken. Colleen Oakley heeft een fijne schrijfstijl en schrijft goed over heftige onderwerpen. Wat mij betreft mag ze ook echt wel bekender in ons landje worden.

Je wil weten hoe het verder gaat en hoopt desondanks toch op een goed einde. Als je van naamgenoot Colleen (Hoover) houdt, is dit misschien ook wel iets voor je.

Before I Go krijgt van mij 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: