Recensie Duw me weg, houd me vast

Recensie Duw me weg, houd me vast

Recensie Duw me weg, houd me vastDuw me weg, houd me vast
ISBN: 9789492585226
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 280
Goodreads

Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven... of om moet gaan met de dood.

Hoe meer Byron voor Ruby gaat voelen, hoe meer hij beseft dat hij zijn eigen verleden onder ogen moet komen. Als Byron teruggaat naar zijn geboorteplaats, volgt Ruby hem en ontdekt wat hij al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden. Kunnen ze samen het duister overwinnen – of is het beter om elkaar te laten gaan?

Duw me weg, houd me vast stond best al een tijdje op de ‘wil ik eens lezen’ plank. Oké, de virtuele plank, want ik heb het ebook ervan. Toch kwam ik er steeds maar niet aan toe en bleef het boek staan. Jammer, want ik was er wel benieuwd naar. En toen stond ‘ie in Storytel en besloot ik om hem te gaan luisteren.

De schrijfstijl van Vanessa vond ik prettig. Het zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt.

Duw me weg, houd me vast is van auteur Vanessa Garden, een voor mij onbekende auteur. Omdat ik vrij weinig mensen ken die haar gelezen hebben, had ik dus geen idee wat ik moest verwachten. Ja, contemporary, maar dat was het ook wel.

Ik vond hoofdpersoon Ruby om eerlijk te zijn wel een beetje vlak. Ze maakt nogal wat mee in een korte tijd, maar over een aantal gebeurtenissen stapt ze best makkelijk heen en lijkt het alleen maar te draaien om de mysterieuze jongen die ze tegenkomt. Niet direct, maar vrij snel al.

‘Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd,’ is een van de zinnen uit de flaptekst, maar ik ervaarde dat persoonlijk helemaal niet zo. Ik vond juist dat ze relatief makkelijk er overheen stapte. Op dat vlak miste ik ook echt diepgang. Wat mij betreft had Ruby een veel sterkere persoonlijkheid kunnen zijn, maar kwam dat er nu niet heel goed uit.

In het boek zitten wel wat onverwachte gebeurtenissen. Dingen die ik niet allemaal aan had zien komen en dat vond ik prettig. Het zorgt ervoor dat het boek wat interessanter werd. Niet dat het vreselijk was ofzo, want het luisterde lekker weg. En de schrijfstijl van Vanessa vond ik prettig. Het zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt. Ook de vertaling vond ik prima en ik had niet het idee dat ik de essentie mis of zoiets.

Duw me weg, houd me vast is een aardige contemporary, maar ik miste zelf een beetje diepgang in de personages om het echt ontzettend emotioneel te vinden en dat is jammer, want bij een boek als dit is dat eigenlijk een must.

Duw me weg, houd me vast krijgt 3 sterren

Het ebook kreeg ik als recensie-exemplaar, maar ik luisterde uiteindelijk het boek via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: