Recensie: Een tweede kans

Recensie: Een tweede kans

Recensie: Een tweede kansEen tweede kans
ISBN: 9789401912488
Publicatiedatum: 18 september 2018
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Sasha is jaren geleden weggevlucht uit haar geboortestad nadat ze bijna om het leven was gebracht door een seriemoordenaar die de bijnaam Bruidegom kreeg.

Nu keert ze terug om haar moeder te helpen bij het runnen van het familiehotel. De Bruidegom vormt inmiddels geen bedreiging meer, maar toch gebeuren er vreemde dingen. Er verdwijnen op mysterieuze wijze vrouwen en Sasha zelf ontvangt bedreigingen.

Alle reden om heel hard weg te rennen, ware het niet dat er nog een betere reden is om te blijven: FBI-agent Cole. Tien jaar geleden was hij niet in staat om haar te beschermen, maar nu wel. Tenzij Sasha zelf een fout maakt.

Ik heb al een aantal boeken gelezen van Jennifer L. Armentrout – of van J. Lynn, haar pseudoniem waaronder ze New Adult schreef (ik weet zo niet meer of ze dat nog doet). Ik begon met haar NA’s, las vervolgens 3 van haar Young Adult-serie Lux en nu dus een thriller. Het is duidelijk dat deze schrijfster van alle markten thuis is. Ik was benieuwd hoe ze een thriller neer zou zetten en Een tweede kans zou zijn.

Je voelt echt vanaf de eerste bladzijde de dreiging en dat er dingen gaan gebeuren.

Als lezer wordt je meteen nieuwsgierig gemaakt. Hoofdpersoon Sasha is namelijk voor het eerst in tien jaar terug in de stad waar ze opgroeide. Dan vraag je je meteen af waarom ze niet eerder terug kwam en wat er dan in vredesnaam gebeurd is.

Ja, behalve een familieruzie dan waardoor ze niet terug wilde. In het begin was het een beetje onduidelijk wat er nou precies gebeurd was, al kan dat ook aan het feit liggen dat ik het boek luisterde. Soms mis je dan dingen, zoals hoe het opgeschreven is. Gelukkig wordt het wel duidelijk wat er gebeurd is.

En het zou geen thriller zijn als er geen dingen gebeuren. Er verdwijnen vrouwen en Sasha wordt bedreigd. Voor je roept: spoilers! Nope, dit staat ook in de flaptekst, dus dat moet kunnen. Dat is het lastige aan het schrijven van recensies over thrillers: je moet oppassen dat je niet teveel vertelt, dus daarom houd ik het bij de dingen uit de flaptekst.

Sommige dingen kun je zien aankomen in Een tweede kans en er waren ook wel wat dingen die ik verwacht had. In de categorie: alleen een kelder in gaan en dan verbaasd zijn als de deur in het slot valt, het licht spontaan stuk gaat en je mobiel net leeg is. Dat zijn de flauwere momenten als je het mij vraagt. Maar er zitten zeker ook stukken in die echt spannend zijn.

De dader is iemand die ik niet meteen verdacht, maar is het dat niet meestal? Bij thrillers zit ik er standaard naast. Ik verdenk dan oom Joop, terwijl het de vriendin van de vriend van de zus van de tante van Suze is. Ik geloof ook dat ik maar niet bij de recherche moet gaan ;-). Ik vond het wel een plotwending en dus ook tof gedaan. Ik houd er niet van als ik meteen weet dat het oom Joop is. Uiteraard is oom Joop verzonnen.
*

Een tweede kans vind ik een goede thriller met de typische thrillerelementen erin.

Ook vind ik de sfeer in dit boek goed. Je voelt echt vanaf de eerste bladzijde de dreiging en dat er dingen gaan gebeuren. Af en toe vond ik hem ook best eng en moest ik een beetje huiveren.

Sasha is de hoofdpersoon in Een tweede kans en vanuit haar zie je het hele verhaal. Het is duidelijk dat het niet zo om de personages en hun ontwikkeling gaat, maar meer om het verhaal. Sasha ontwikkelt wel wat, maar voor mij blijft ze best vlak. Snap ik ergens ook wel, zeker bij een thriller waar spanning veel belangrijker is.

Een tweede kans vind ik een goede thriller met de typische thrillerelementen erin. Eigenlijk ben ik best verrast en vond ik Een tweede kans een goed boek.

Een tweede kans krijgt van mij 3.5 ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: