Recensie: Het enige echte dierenkleurboek

Recensie: Het enige echte dierenkleurboek

Het enige echte dierenkleurboek
ISBN: 9789045319407
Auteur: Julia Woning
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: Februari 2016
Genres: Non-fictie

Dieren lenen zich uitstekend als onderwerp voor kleurplaten voor volwassenen. Deze prachtige koppen met uitgesproken karakters en gedetailleerde vachten en vederpakken vragen om de mooiste kleurenpaletten. Kunstenares Julia Woning creëerde vijfendertig unieke zwart-wit lijntekeningen speciaal voor dit boek. Van statige oehoe, speelse ringstaartmaki's en oer-Hollands varken, tot exotische tijger, Zuid-Amerikaans Ara en trotse pauw.

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames schilderijen, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn.

Haar inspiratie komt overal vandaan: tijdens een ontbijt met haar kinderen of bij een kopje thee kunnen de gekste ideeën opborrelen. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken voor volwassenen uit. Meer informatie over Julia's werk is te vinden op www.juliawoning.com

Het enige echte dierenkleurboek is alweer een nieuw kleurboek in het assortiment van kleurboeken. Het is een fijne toevoeging tussen alle boeken die er al zijn, want volgens mij zijn er nog niet heel veel kleurboeken met dieren.

In dit kleurboek zijn de platen niet heel gedetailleerd waardoor het ook makkelijker is voor mensen die niet altijd binnen de lijntjes kunnen blijven. Ikzelf vind dat ook altijd lastig, maar bij dit boek had ik er geen last van. Soms vind ik hele gedetailleerde platen vervelend, want daar moet je je zo goed op concentOKreren. Maar in dit boek had ik daar geen last van.

De platen variëren van vogels, vissen naar varkens en paarden, dus er is voor ieder wat wils.

Wat ik fijn vind aan Het enige echte dierenkleurboek is dat op de achterkant van elke plaat geen nieuwe plaat staat, zodat je  bijvoorbeeld gebruik kunt maken van alcoholmarkers. Alcoholmarkers zijn heel mooi met lekker veel pigment dat eraf komt, maar het drukt nogal. In de meeste kleurboeken kun je deze helaas ook niet gebruiken, maar dat probleem heb je dus niet in dit boek. Voor de zekerheid heb ik er wel een papiertje achter gelegd, want ik was bang dat het toch door zou drukken.

Het enige echte kleurboek is een boek met fijn dik papier dat fijn voelt onder je vingers. Maar het is nog fijner dat het fijn kleurt met alle materialen. Niet alleen met stiften, maar ook met potloden bijvoorbeeld, al vind ik het wel iets te glad voor potloden. Ik kreeg daar wel wat minder grip mee. Ik vond dit boek het meest fijn met stiften. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen verven, omdat er op platen geen achterkant zit. Zelf durf ik dit nooit aan.

Kortom: Het enige echte dierenkleurboek is een fijn kleurboek en vooral voor mensen die het fijn vinden om met stiften te kleuren en niet willen dat het papier doordrukt.

Het enige echte dierenkleurboek kreeg ik van uitgeverij BBNC! Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_579cf5e47b7e2_selected-products” products=”9200000052284647″ name=”4″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Het enige echte dierenkleurboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge