Recensie Experimental Marine Biology

Recensie Experimental Marine Biology

Recensie Experimental Marine BiologyExperimental Marine Biology
ISBN: 9781950087044
Uitgever: Haver Street Press
Publicatiedatum: 15 juni 2020
Genres: Contemporary, Romance
Aantal bladzijdes: 242
Goodreads

“Just friends” is all Brooke and Dylan have ever been. (Except for that one night in high school, but they don’t talk about that.) Growing up, he was her protector. Her confidant. The one guy she could always trust.

Now she’s a marine biologist working toward her PhD in California, and he’s an underwear model in New York. Despite the distance and their wildly divergent career paths, they’ve managed to stay friends.

Dylan’s only in town for a few days, crashing on Brooke’s couch and repaying the favor by acting as her date to a friend’s wedding.

It was totally an accident she saw him naked.

Pretty soon, the “just friends” thing goes out the window, and they find themselves giving friends with benefits a shot.

It’s all going great… until it isn’t.

Dylan’s got a ticket back to New York at the end of the week, and Brooke may have accidentally broken his heart. Can they navigate these uncharted relationship waters? Or has she wrecked her oldest friendship?

Experimental Marine Biology was een boek waar de ARC van voorbij kwam. Het verhaal klonk leuk, dus ik gaf me op. Later kwam ik erachter dat dit het vijfde deel in een serie was, maar ik merkte er weinig van. Ik kon het eigenlijk prima volgen en ik had niet het idee dat ik verhalen van personages gemist had.

Susannah Nix ken ik zelf verder niet, dus dit is een eerste kennismaking met haar. Ik had zelf dus ook totaal geen verwachtingen bij haar. Nou ja, een romance-boek dat lekker weglas, maar dat was dan ook het enige. Ik vind Susannahs schrijfstijl erg prettig en je gaat echt snel door het boek heen. Ik ging wel wat minder snel dan gehoopt, maar dat had meer met mezelf te maken. 

Het verhaal wordt alleen verteld vanuit Brooke en dat vond ik dus echt jammer. Ik vond Dylan, haar tegenpersonage, ook erg leuk, maar hij blijft vrij mysterieus. Je leert hem niet echt kennen, omdat hij niet aan het woord komt en je hem alleen vanuit de ogen van Brooke ziet. Dan vind ik personages algauw minder leuk ofzo. En helaas was dat hier ook het geval. Overigens is Brooke wel een leuk personage en kon ik op bepaalde momenten wel met haar meeleven, maar dat was misschien ook deels omdat het mij ook zou kunnen overkomen.

Wat ik wel jammer vond, was dat voor mijn gevoel de balans niet helemaal goed. Het was alsof er in het eerste deel meer gebeurde dan in het tweede deel en dat vond ik jammer. Voor mijn gevoel was de balans niet helemaal goed.

Ook vond ik het jammer dat de seksscènes dus van die ‘ik trok zijn shirt uit en de volgende morgen…’ seks was. Het is dat je door te lezen wel ontdekt dat er meer gebeurd is, maar dat wordt vooral tussen de lijntjes door verteld. Dat soort scenes kom ik meer in YA tegen, niet echt in romance-boeken. 

Experimental Marine Biology is een luchtig boek dat goed wegleest en interessant is. Wel vond ik het eerste deel boeiender dan het tweede deel. Ook miste ik bepaalde scenes en had ik het idee dat de balans niet helemaal goed was. Maar ik heb me wel vermaakt tijdens het lezen, dat zeker wel. 

Experimental Marine Biology krijgt van mij 3 sterren

Ik kreeg Experimental Marine Biology als ARC, maar dat heeft mijn mening niet beïnvloedt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: