Recensie: Filty Rich Boys

Recensie: Filty Rich Boys

Recensie: Filty Rich BoysFilty Rich Boys
ISBN: 9781092390415
Publicatiedatum: 27 maart 2019
Aantal bladzijdes: 275
Goodreads

Break the new girl.
That should be easy, right?
Trash like her doesn’t belong at Burberry Prep.
No, Marnye Reed is going down, and we plan to make a spectacle out of it.
Let’s see who can make her fall in love first.
Bet’s on. Any takers?

***

Take on the filthy rich boys.
They’re the idols of the school, veritable gods on earth.
Old Money. New money. A rising star.
These guys are nothing like the ones at my old school.
I might come from nothing, but I’m determined to be someone, and I won’t let them get in my way.
They say they’ll make my life a living hell; I think they mean to keep that promise.

Filty Rich Boys is het derde boek dat ik van C.M. Stunich las. De andere twee boeken hoorden bij een serie (waarvan ik deel 3 nog moet lezen) en Filty Rich Boys is het eerste boek in een nieuwe serie die zich afspeelt op de Burberry kostschool waar alleen de allerrijksten op zitten.

En je snapt al: rijke tieners op een kluitje zorgt voor een heleboel drama. Het doet me een beetje denken aan Gossip Girl. Maar dan wel Gossip Girl waarin Blair niet alleen voor Chuck kiest, maar ook voor Dan en Nate. Jup, het is een reverse harem.

En je snapt al: rijke tieners op een kluitje zorgt voor een heleboel drama.

Mocht je nu denken: de wie wat? Reverse harem gaat over een meisje met meerdere jongens. Weer eens wat anders dan moeten kiezen tussen jongens, want waarom niet gewoon alle drie, vier of hoeveel er ook zijn? Zelf ben ik nog vrij nieuw in dit genre, maar de boeken die ik las, vond ik op zich wel leuk. Het moet wel echt je ding zijn. Zeker ook op het gebied van seks. In dit soort boeken wordt het nogal beschreven.

C.M. Stunich schrijft erg gemakkelijk en leest makkelijk en snel weg. Je wil door blijven lezen en je vliegt er dus ook overheen. Dat is bij dit boek niet anders.

Marnye vind ik een redelijk personage, maar wel een beetje vlak. Er gebeuren behoorlijk wat heftige dingen in het boek, maar ik vind dat ze er behoorlijk gemakkelijk overheen stapt alsof het niets is. Sommige dingen zijn minder heftig dan anderen, maar het is alsof het haar niet kan schelen. Nou ja, twee regels en daarna is ze er overheen. Dat vond ik best… bijzonder. Bij mij wekt ze weinig emotie op. Ik vind het wel tof dat ze niet meteen buigt en een ruggengraat heeft. Een soort van, tenminste. Ik zag haar niet helemaal voor me.

In het boek zitten wel wat dingen die je niet per se aan ziet komen, maar vooral het einde. Marnye wordt er nogal door verrast en dat gold ook zeker voor mij. Dit had ik ook niet aan zien komen en ik kon me goed in haar inleven, want dit zou mij ook kunnen gebeuren.

Filty Rich Boys is geen boek dat heel diepgaand is, maar het leest wel lekker weg. Er zitten behoorlijk wat ongeloofwaardige dingen, maar toch wil je verder lezen. Het is net als Goede Tijden, Slechte Tijden: je moet weten hoe het verder gaat. Het is net een soap. En aan het einde van dit boek wil je ook gewoon doorlezen (dat deed ik ook).

Filty Rich Boys is net als Goede Tijden, Slechte Tijden: je moet weten hoe het verder gaat.

Een van die ongeloofwaardige dingen is bijvoorbeeld een vijftienjarige rockster voor wie de regels niet gelden. Ik denk zelfs dat Justin Bieber het destijds niet eens voor elkaar kreeg. Daarnaast wordt er in auto’s gereden. Welke vijftienjarige rijdt er nou structureel in een auto? Ik ken ze niet.

Filty Rich Boys is een lekker doorleesboek, ideaal voor in een vakantie. Je wil door blijven lezen. Het is lekker luchtig en leest snel weg. Een kostschool is niet origineel, maar als reverse harem is het net wat anders. Leuk voor de mensen die van dit soort boeken houden.

Van mij krijgt Filty Rich Boys 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: