Recensie: Heart Bones

Recensie: Heart Bones

Recensie: Heart BonesHeart Bones
Uitgever: Hoover Ink
Publicatiedatum: 19 augustus 2020
Genres: New Adult, Romance
Aantal bladzijdes: 338
Goodreads

Life and a dismal last name are the only two things Beyah Grim's parents ever gave her. After carving her path all on her own, Beyah is well on her way to bigger and better things, thanks to no one but herself.
With only two short months separating her from the future she's built and the past she desperately wants to leave behind, an unexpected death leaves Beyah with no place to go during the interim. Forced to reach out to her last resort, Beyah has to spend the remainder of her summer on a peninsula in Texas with a father she barely knows. Beyah's plan is to keep her head down and let the summer slip by seamlessly, but her new neighbor Samson throws a wrench in that plan.
Samson and Beyah have nothing in common on the surface.
She comes from a life of poverty and neglect; he comes from a family of wealth and privilege. But one thing they do have in common is that they're both drawn to sad things. Which means they're drawn to each other. With an almost immediate connection too intense for them to continue denying, Beyah and Samson agree to stay in the shallow end of a summer fling. What Beyah doesn't realize is that a rip current is coming, and it's about to drag her heart out to sea

Heart Bones is het nieuwste boek van Colleen Hoover. Colleen Hoover is 1 van de auteurs waar ik vrijwel alles meteen van koop zonder dat ik kijk waar het over gaat. Ik hou van haar boeken, al heb ik met het ene boek meer dan met het andere.

 

Bij Heart Bones wist ik eigenlijk niet wat ik moest verwachten, want ik had de achterflap niet gelezen. Het begin vond ik meteen best heftig. je leert hoofdpersoon Beyah meteen kennen en niet in de meest gunstige omstandigheden. 

In het begin kreeg ik ook echt medelijden met haar en wilde ik een arm om haar heenslaan. Zo mijn hand in het boek steken en hoppa. Het is geen personage voor wie alles aan komt waaien, bepaald niet. Ze heeft het zwaar gehad. 

In het begin kabbelt Heart Bones best wel voort en heb je niet echt een idee wat je er nou mee moet. Dat was zo nu en dan ook wat saai zelfs. Daar had voor mij meer vaart in mogen zitten, terwijl er aan het einde minder vaart in had gemohen. Het was alsof de dosering niet helemaal oké was. 

Colleen krijgt het altijd voor elkaar dat ik een brok in mijn keel krijg

Het einde vond ik verder wel mooi, maar ik vond dat gewoon net iets te snel gaan. Ik had daar overigens wel een brok in mijn keel, want dat krijgt ze ook altijd voor elkaar dat dat gebeurt.

Heart Bones is niet echt een New Adult, maar ook niet echt een Young Adult. Het zit er een beetje tussenin, omdat de personages ook nog zo jong zijn. Het is wel een contemporary. Echt onverwachte gebeurtenissen zitten er niet in, al heeft ook dit boek wel een twist, maar dat hebben al CoHo’s boeken. Er zit ergens altijd een twist.

In het begin moest ik aan haar wennen, maar gaanderweg werd ze best tof. Beyah vertelt het hele verhaal en dat vind ik dan weer wel echt jammer, want ik had ook graag Samson beter leren kennen. Wat mij betreft had hij ook een heel interessant standpunt gehad. Maar helaas komt die niet aan het woord en blijft een bijpersonage. 

Maar op zich vond ik haar prima als personage. Ik kon met haar meeleven en ik snapte ook de keuze wel. Waarom ze de dingen deed die ze deed. 

Heart Bones vond ik een mooi boek. Het is geschikt voor de mensen die van New Adult houden, maar misschien ook mensen die Young Adult wat ontgroeid zijn en graag iets volwassenere boeken willen gaan lezen.

Van mij krijgt Heart Bones 3.5 ster. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: