Recensie: Helemaal het einde

Recensie: Helemaal het einde

Helemaal het einde
ISBN: 9789024578252
Publicatiedatum: 10 juni 2017
Genres: Chicklit, Contemporary
Aantal bladzijdes: 480
Goodreads

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland. De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband.

Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.

Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger..

Helemaal het einde is het allernieuwste boek van Lisette Jonkman en die moest ik gewoon zo snel mogelijk lezen om een paar redenen: 1. Lisette is een hartstikke leuk mens, 2. haar boeken zijn heel erg leuk en 3. door alles op social media was ik gewoon nieuwsgierig geworden. Met dit boek is ze langer bezig geweest dan eigenlijk de bedoeling was door wat vertraging op de weg, maar beter langer er over doen en een goed boek neerzetten dan snel, snel, snel. Door alle redenen snap je dat dit boek nogal aan een hoop verwachtingen moest voldoen en dat kan best lastig zijn.

‘Geleend’ van Lisette zelf. Het plaatje dan dus.

Helemaal het einde begint met een nummer van Muse – Starlight – en daar was ik helemaal gelukkig mee, omdat het een van mijn favoriete nummers van ze is. Sowieso is het duidelijk dat muziek in dit boek een flinke rol speelt, want er komen nog meer songteksten terug. Ik ben wel benieuwd of Lisette die zelf geschreven heeft.

In Helemaal het einde wordt verschillende keren gehint naar dingen die in het verleden gebeurd zijn en waardoor Roxy nogal drastische beslissingen genomen heeft en ik werd daar erg nieuwsgierig naar. Ik bleef dus maar doorlezen, omdat ik het zo graag wilde weten. Wat heeft Roxy gemaakt tot wat ze is?

Het is best een dikke pil – 480 bladzijdes – maar door Lisette’s vlotte schrijfstijl vloog ik er doorheen en had ik hem in een paar dagen uit. Voor je het weet, ben je dertig bladzijdes verder.

Starlight
I will be chasing a starlight
Until the end of my life
I don’t know if it’s worth it anymore

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

Starlight – Muse

Ook vind ik haar humor erg leuk en ook deze keer zorgde het voor meerdere keren voor een grijns op mijn gezicht. En na dit boek weet ik wel zeker wat ik niet ga doen: aan de cocaine. Brr. Ik wist dat je je neusschot weg kon snuiven, maar door dit boek weet ik nu ook dat er een gat in je verhemelte kan komen erdoor. Nee, dank je feestelijk. Niet dát ik het van plan was overigens.

Hoofdpersoon Roxy – Roxanne – vond ik een beetje een ik-weet-niet-of-ik-haar-leuk-of-heel-erg-vervelend-vind-en-haar-met-een-koekenpan-wil-slaan-personage. Ik had niet echt een klik met haar of zo en die hebben we helaas ook niet gekregen. In het begin is ze ronduit een trut, maar ik heb zo het vermoeden dat dat de bedoeling was, dus missie geslaagd. Later trekt ze wel bij, maar toen had ze het al een beetje verpest, ben ik bang.

De rest van de personages is ook wel aanwezig, maar toch minder. Zus Betje vind ik trouwens wel helemaal leuk. Geniaal personage. Daar had ik graag wat meer van gezien.

Helemaal het einde vond ik niet #helemaalheteinde en niet aan alle verwachtingen voldaan, maar desondanks heb ik zeker er wel van genoten. Al blijft mijn absolute favoriet van Lisette toch echt Verkikkerd, maar ja, van Kikker kun je ook bijna niet winnen. <3 Kikker.

Helemaal het einde vind je leuk als:

  • Je van chicklits met veel humor houdt
  • Je Lisette’s andere boeken ook tof vond
  • Je het onderwerp sex, drugs & rock ‘n roll wel ziet zitten

Helemaal het einde krijgt van mij drieënhalve ster. Als ik Roxy sympathieker had gevonden, dan waren het er vier geweest, maar helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: