Recensie: Het verhaal van Phoenix

Recensie: Het verhaal van Phoenix

Recensie: Het verhaal van PhoenixHet verhaal van Phoenix / Stealing Phoenix
Auteur: Joss Stirling
Series: Benedicts #2
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 20 februari 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 330
Goodreads

Phoenix is opgegroeid in een gesloten gemeenschap die wordt bestuurd door een vreselijke man die iedereen opdracht geeft om te stelen en er niet voor terugdeinst mensen te straffen die niet gehoorzamen. Ze vindt haar leven verschrikkelijk maar ze is bang voor de leider en staat er helemaal alleen voor. Totdat ze er op een dag op uit wordt gestuurd om te stelen van Yves Benedict. Haar gave, die ze altijd heeft gebruikt als ze mensen zakken rolt, blijkt op de een of andere manier geen effect op hem te hebben. Waarom lijkt het alsof hij dwars door haar heen kan kijken? Het maakt Phoenix doodsbang dat het enige waarop ze altijd kon vertrouwen haar nu in de steek laat. Als Yves haar dan ook nog eens wil weghalen uit haar Gemeenschap omdat hij beweert haar soulmate te zijn, raakt ze in verwarring. Wie is deze vreemdeling die claimt te weten wat goed voor haar is? En kan ze haar leven in de Gemeenschap wel achter zich laten? Voordat Phoenix het weet raakt ze verstrikt in een situatie waaruit ze niet meer kan ontsnappen.

Het verhaal van Phoenix is de tweede in de serie over de Benedict-broers. Phoenix is totaal anders dan Sky en dat geldt net zo goed voor haar eigen soulmate: Yves. Zij treft de slimme broer van het stel.

Het verhaal van Phoenix leest als een trein en als je niet oppast ben je er doorheen voor je het weet. De schrijfstijl is vlot en eigenlijk is dit hele boek boeiend. Alles wat de personages doen, vond ik leuk.

Wat ik heel leuk vond, is dat de personages in Het verhaal van Phoenix totaal anders zijn als die in deel één. Phoenix heeft een heel eigen stem en is heel anders dan Sky. Datzelfde geldt ook voor Yves. Dat vind ik heel knap, dat Joss dat kan. Ik vind het nog weleens lastig om personages onderling te laten verschillen, maar daar heeft zij geen last van.

Phoenix vind ik wel een interessanter personage dan Sky, maar vooral omdat zij een heel ander soort leven heeft. En een boeiend.

Wat betreft de Benedict-broers: ik heb liever Zed dan Yves, want die doet me niet zo heel veel. Zed is boeiender. Al vind ik Yves wel een lieve jongen, maar vooral als broertje en niet als vriendje of soulmate.

Er zitten een aantal interessante plotwendingen in die het boek interessant en spannend maken. Dat is nog iets dat Joss Stirling heel goed kan: spannende boeken schrijven. Al haar boeken zijn spannend en Het verhaal van Phoenix is daar geen uitzondering op. Ook in dit deel wilde ik personages af en toe een klap verkopen en vooral Yves. Man, wat doet die af en toe dom.

Toch is het geen boek dat ik me voor altijd zou herinneren of dat ik supergoed of geweldig vind. Daarvoor is het onderwerp gewoon niet origineel genoeg. Maar zou ik Het verhaal van Phoenix aanraden als je van romantische boeken met een bovennatuurlijk tintje houdt? Absoluut.

[bol_product_links block_id=”bol_56bb47780af02_selected-products” products=”1001004011817574″ name=”Phoenix” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: